Dogovara se borba svih borbi od 400 miliona funti: Borit ću se bilo gdje samo da je cifra prava...

Joshua protiv Furyja

Dogovara se borba svih borbi od 400 miliona funti: Borit ću se bilo gdje samo da je cifra prava...

M. Šljivak

Anthony Joshua i Tyson Fury spremni su da se bore za ujedinjenje titula.

Joshua drži četiri pojasa prvaka svijeta teške kategorije, dok je preostal WBC pojas u rukama Kralja Cigana koji je šampion postao u februaru kada je nakon pet godina s trona skinuo Deontayja Wildera.

Uveliko se priča o eventualnoj borbi za apsolutnog prvaka svijeta. Oba borca silno žele da uzmu sve pojaseve, ali prije međusobnog obračuna imaju dogovorene mečeve protiv Kubrata Puleva odnosno Deontayja Wildera.

Ipak, bez obzira na to promotori već pokušavaju da završe sve oko meča, a ESPN tvrdi da su pregovori oko borbe počeli i da je Saudijska Arabija spremna ponuditi čak 400 miliona funti za organizaciju ove borbe u decembru.

"Imamo ogroman interes za organizaciju borbe mada još uvijek ne znamo kada bi se mogla održati. Otvoreni smo za sve opcije i moguće je da se dogodi naredne godine ili već da je imamo u narednoj borbi", rekao je Furyjev promotor Eddie Hearn.

Međutim, problem je naravno činjenica da Wilder ne želi odustati od borbe s Furyjem. Njegov tim je to jasno poručio.

"Što se nas tiče naša naredna borba je protiv Tysona Furyja".

Ni Kubrat Pulev sigurno neće biti sretan pokušajima da mu uzmu mjesto izazivača Anthonyja Joshue i da po drugi put ostane bez šanse da bude svjetski prvak.

Novac međutim čini velika čuda. Ako žele da im se Wilder i Pulev sklone s puta morat će da izdvoje ogromne količine novca da bi ih isplatili, ali s obzirom kolika se cifra vrti za ovu borbu, novac neće biti problem.

Tyson Fury je spreman da ode bilo gdje za meč protiv Joshue.

"Borit ću se i u Timbuktu (Mali) ako je prava cifra. Imam torbu i putovat ću".

Za sada su jedini problem Wilder i Pulev i vidjet ćemo da li će oni na kraju ipak pristati da se sklone kako bismo dobili apsolutnog prvaka svijeta.

Top Komentari

Chupy
Fury je najspremniji i takticki najkompletniji borac danasnjice. Misici nisu sve. To je dokazao i Fury i mali meksikanos. Mišice je lijepo vidjeti zenama, i to ponekim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi