Kličko se prisjetio nokauta za kraj karijere: Pustio sam ga da pobijedi...
Foto - EPA

Prije tri godine Joshua mu završio karijeru

Kličko se prisjetio nokauta za kraj karijere: Pustio sam ga da pobijedi...

Midhat Šljivak

Nekadašnji vladar teške kategorije Vladimir Kličko jučer se prisjetio poraza kojim je okončao bogatu karijeru.

Jučer se navršilo tačno tri godine od njegove oproštajne borbe koju je odradio protiv Anthonyja Joshue i koju je izgubio nokautom u 11. rundi.

Bio je Kličko blizu velike pobjede. Prvi je slao Britanca na pod, ali je u 11. rundi primio uppercut koji ga je poslao u penziju, a AJ je ostao na tronu.

Tri godine kasnije Kličko se sjetio meča i našalio se kako je pustio Joshuu da pobijedi.

"Prije tri godine pustio sam Anthonyja Joshuu da pobijedi. Bilo mi je žao malca. Šalim se. Veliki šampion, bokserski klasik. Obojica smo mnogo zreliji od tog meča. Hvala što ste nas podržavali", napisao je Kličko.

Dr. Steelhammer je od 2004. do 2015. godine bio nepobjediv, ali karijeru je završio s dva poraza. Prvo ga je s trona skinuo Tyson Fury, a posljednji meč mu je bio s Joshuom.

Kličko je u penziju otišao sa omjerom 64-5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi