Pulev dao obećanje: Brutalno ću nokautirati Joshuu!
Foto - EPA

Bugarin želi pojaseve

Pulev dao obećanje: Brutalno ću nokautirati Joshuu!

Midhat Šljivak

Kubrat Pulev nema namjeru da se skloni s puta Anthonyju Joshui kako bi ovaj odradio meč za apsolutnog prvaka svijeta s Tysonom Furyjem.

Bugarski bokser je 20. juna trebao da napadne pojaseve koje drži Joshua, ali je ovaj meč pomjeren zbog pandemije koronavirusa. Pulev ne odustaje od borbe, neće se sklanjati zbog Furyja i ozbiljno je zaprijetio Joshui.

"Uplašen je i zato je želio borbu kod kuće u Londonu. Ne vidim nikakav drugi razlog za izbor lokacije. Zašto je baš morala biti u Londonu, a ne negdje drugo?", pita se Pulev i nastavlja:

"Ponudili smo mu mnoge destinacije od Istanbula do Las Vegasa, New York, Saudijsku Arabiju, ali dobio sam odgovor da samo London dolazi u obzir. Za borbu u Sofiji nisam nikad ni pitao. Birati samo određenu lokaciju je kukavičluk", smatra bugarski bokser.

Bugarin je obećao kako će brutalno nokautirati Joshuu.

"Pametniji sam, precizniji od njega i pobijedit ću ga. Brutalno", poručio je Pulev u razgovoru za Sky Sports.

Pulev je u karijeri odradio 29 borbi i 28 ih je pobijedio. Jedini poraz doživio je od Vladimira Klička 2014. godine kada je po prvi put napadao pojaseve najboljeg na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi