'Osveta' nokautiranog sudije hrvatskom udaraču - Antonio Plazibat se prepustio njegovoj moći

Sve za show

'Osveta' nokautiranog sudije hrvatskom udaraču - Antonio Plazibat se prepustio njegovoj moći

Midhat Šljivak

Hrvatski borac Antonio Plazibat je u junu ove godine u Rotterdamu nokautiran od Tariqa Osara i ostao je bez šanse da napadne Glory titulu prvaka teške kategorije protiv Rica Verhoevena. U ovom meču Plazibat je nehotice nokautirao sudiju Edwarda Strijkerta i sada mu se odlučio odužiti i pružiti priliku za revanš.

Antonio Plazibat trenutno je jedan od najboljih kickboxera svijeta. Fenomenalni hrvatski udarač istinska je zvijer u ringu, ali je zakazao u posljednjem meču, kojeg je odradio u junu ove godine protiv Tariqa Osara.

On je u borbi za privremeni pojas prvaka Gloryja poražen od Tariqa Osara i ostao je bez šanse da napadne 'nepobjedivog' Rica Verhoevena. Osaro je u međuvremenu lagano izgubio od šampiona i nije imao nikakve šanse da uzme regularni pojas.

Plazibat je nakon ove borbe morao na operaciju ruke koja je pukla u borbi u kojoj je stradao i sudija Edward Strijkert. Hrvat ga je nehotice udario i nokautirao, te je usred borbe morao napustiti ring.

Oglasi

Nekoliko mjeseci kasnije Plazibat se odlučio odužiti sudiji. Pojavio se s poklonom za njega u emisiji na nizozemskog televiziji

"Znam da ti se ovo sviđa. Rekli su mi da ovo svi jedu u Nizozemskoj i ovo je u znak izvinjenja", rekao je Plazibat.

Strijkert je potom dobio šansu da se 'osveti' Plazi. Uzeo je rukavicu i zadao je udarac hrvatskom borcu. Naravno, sve je bila samo dobra zabava.

Scheidsrechter Edward Strijkert ging neer na een onopzettelijke kaakslag van Antonio Plazibat, bij Beau mocht hij revanche nemen. #Beau

Posted by RTL Talkshow on Tuesday, December 5, 2023

Antonio Plazibat se još uvijek oporavlja od povrede ruke, ali bismo ga u 2024. godini konačno mogli gledati u borbi protiv Rica Verhoevena. Jedini je koji još nije imao šansu da izazove velikog šampiona.

Mnogi su mišljenja da bi upravo hrvatski udarač mogao okončati dominaciju čuvenog Nizozemca. Za sada nije imao sreće da se nađe s njim u ringu, ali godina koja je pred nama konačno bi mogla donijeti veliki obračun.

Plazibat je u kickboxing karijeri odradio 27 borbi i ima učinak od 22 pobjede i pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi