Veliki šampion bježi od hrvatskog nokautera: "Nije mu baš bilo drago"
Foto - AFP

Passenier otkriva

Veliki šampion bježi od hrvatskog nokautera: "Nije mu baš bilo drago"

Midhat Šljivak

Rico Verhoeven nedavno je lagano odbranio pojas Glory prvaka teške kategorije protiv Tariqa Osara. Godinama niko ne može ništa čudesnom Nizozemcu koji je prema riječima čuvenog trenera Mikea Passeniera itekako bio sretan što je izbjegao hrvatskog udarača Antonija Plazibata.

Antonio Plazibat ni ove godine nije uspio napasti pojas Glory prvaka teške kategorije protiv Rica Verhoevena. Zabrljao je 'Plaza' u meču protiv Tariqa Osara i prepustio je Verhoevena ovom momku koji na kraju nije mogao ništa u borbi za pojas.

Sudeći prema riječima čuvenog kickboxing trenera Mikea Passeniera, Verhoeven je bio izuzetno sretan kada je vidio da se neće boriti s hrvatskim udaračem.

"Verhoeven ionako nije imao preveliku želju da se bori s Plazibatom. Oklijevao je da dogovori tu borbu", riječi su čuvenog trenera.

Plazibat je u borbi s Osarom izgubio šansu za napad na Verhoevena i usput je zaradio prelom ruke zbog kojeg je već duže vremena van ringa.

Oglasi

Ipak, svi se nadaju da bi Plaza mogao krenuti na Verhoevena u narednoj godini. Jedini je elitni borac koji nije dobio šansu da napadne Nizozemca.

Verhoeven već 10 godina dominira svijetom kickboxinga. Protiv Osara je 11. put odbranio pojas prvaka teške kategorije.

On je u karijeri na omjeru od 61 pobjede i 10 poraza. Posljednji ga je dobio Bjelorus Andrey Gerasmichuk 2015. godine.

Antonio Plazibat je s druge strane na omjeru od 22 pobjede i pet poraza. U 16 borbi je 29-godišnji Splićanin slavio nokautom.

Na amaterskom nivou Plazibat je trostruki šampion Hrvatske u kickboxingu, a osvajao je i brojne evropske i svjetske medalje, te je bio WAKO šampion.

Top Komentari

user1676286668
Jest baš se rico boji ovog lika...kakve je likove razvaljivo u ringu ovaj je nebitan lik...pored Harija koji je jedan od najboljih boraca rico bježi od ovog hahahah smiješno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi