UFC zvijezdu izazvao fan na putu do oktagona - Ubrzo je osjetio kako mašina udara
Arman Tsarukyan odlučio je krenuti na MMA fana iz publike

Arman Tsarukyan odlučio da ga nauči pameti

UFC zvijezdu izazvao fan na putu do oktagona - Ubrzo je osjetio kako mašina udara

Midhat Šljivak

Arman Tsarukyan je na UFC 300 sjajnom izvedbom savladao Charlesa Oliveiru, a pred ulazak u oktagon imao je i obračun s jednim od fanova koji ga je provocirao.

Rusko-armenski borac Arman Tsarukyan vrhunskom je izvedbom u Las Vegasu pobijedio Charlesa Oliveiru i otvorio je širom vrata borbe za titulu.

27-godišnji borac stigao je do 22. trijumfa karijere (22-3), a pred ulazak u oktagon i obračun s Oliveirom imao je i žestok duel s jednim od fanova. Nije želio trpiti provokacije i odlučio je sam riješiti problem.

Neko iz publike ga je odlučio isprovocirati. Arman je neočekivano reagovao i izabrao je opciju da pesnicama ovog MMA fana nauči pameti. Potom je ušao u oktagon i pobijedio je rivala.

O ovom incidentu govorio je nakon meča. Objasnio je šta se desilo.

Oglasi

"Pokazao je kako me želi udariti, ja sam odlučio da udarim njega. Možeš mi s 200 metara prijetiti, neće ti biti ništa, ali kada si mi blizu, ne interesuje me ko si, udarit ću te. Ovo je bilo automatski. Ja sam iz Rusije, ne radite to, mogao bih završiti u američkom zatvoru", poručio je sjajni borac.

Šef UFC-a Dana White dao je kratak komentar na cijelu situaciju. Svjestan je da organizaciju vjerovatno čeka tužba.

"Vjerovatno ne biste trebali dirati borce na ulasku jer su maksimalno nabrijani. Vjerovatno će nas tužiti. Time ćemo se baviti u ponedjeljak", poručio je Dana White.

Nije ovo prvi incident boraca s publikom. U proteklim godinama često su znali provocirati borce i neki su samo srećom ostali zdrave glave.

Oglasi

Nevjerovatno je zaista da neko dođe samo kako bi isprovocirao profesionalnog borca. Mnogi nisu svjesni posljedica koje mogu izazvati sukobi s ovakvim zvijerima.

Arman Tsarukyan trenutno je jedan od najboljih boraca lake kategorije UFC-a. Protekle noći je stigao do još jedne velike pobjede i vjerovatno će on biti taj koji će biti novi izazivač za titulu pobjedniku meča Islam Makhachev - Dustin Poirier koji se održava 1. juna.

On je u karijeri doživio tri poraza. Jedan od njih je upravo od Makhacheva, a dobijali su ga još Mateusz Gamrot i Alexander Belikh.

Ipak, sada je spreman za napad na titulu. Pokazao je da je istinska zvijer i uvjeren je kako je baš on taj koji može zaustaviti dominaciju Islama Makhacheva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi