Zovu ga 'Bog rata' zbog vojne karijere - Neustrašiva je mašina, a snimci s treninga govore sve
Nevjerovatni treninzi pripadnika specijalnih snaga i MMA zvijezde

Benoit Saint Denis spreman za vrh UFC-a

Zovu ga 'Bog rata' zbog vojne karijere - Neustrašiva je mašina, a snimci s treninga govore sve

Midhat Šljivak

Francuski borac Benoit Saint Denis imat će narednog vikenda borbu karijere. Na UFC 299 eventu suočit će se s Dustinom Poirierom i nakon ovog meča mogla bi se odrediti njegova sudbina u UFC-u.

Benoit Saint Denis najveći izazov u dosadašnjoj MMA karijeri imat će protiv Dustina Poiriera. Bit će obračun dvojice fenomenalnih boraca u kojem 28-godišnji Francuz može i dobiti i izgubiti mnogo toga.

'Bog rata', što je nadimak kojeg Saint Denis nosi zbog izuzetno ozbiljne vojne karijere koja je iza njega, želi pokoriti laku kategoriju. Dustin Poirier je prva prepreka na tom putu i Francuz je u Las Vegas stigao pun entuzijazma.

"Benoit Saint Denis će jednog dana biti šampion lake kategorije i bit će glavna faca MMA sporta u Francuskoj, a možda i šire", rekao je 28-godišnjak i dodaje:

"Za sada gledam samo prema Poirieru. Fokusiran sam samo na njega i tu sam da bih ga nokautirao ili prisilio na predaju. Ovo će biti obračun dvojice vrhunskih MMA boraca s vrha lanca ishrane. Bit će ovo nasilna borba", poručio je Saint Denis.

Oglasi

Snimci njegovih treninga, posebno rad na vratu, privukli su veliku pažnju. Radi zaista nevjerovatne stvari i definitivno će Poirier imati ozbiljan problem s njim.

Benoit Saint Denis je specijalac francuske vojske

Benoit Saint Denis iza sebe ima ozbiljnu vojnu karijeru. Član je francuskih marinaca, posebne grupe zadužene za specijalne zadatke. Borio se u Africi, a nagrađen je medaljom časti za ono što je učinio služeći državi.

Vojsku je Saint Denis napustio 2019. godine nakon pet godina službe. Ipak, ostala je vojnička strogoća u radu i to ga vjerovatno nikad neće napustiti.

Oglasi

Nadimak 'Bog rata' uzeo je upravo radi vojne karijere. Učinio je to na prijedlog brata koji je smatra da će mu ovaj nadimak dobro pristajati.

U MMA svijet je ušao mjesec dana prije kraja vojne službe. Odmah se vidjelo da je nešto posebno i krenuo je nizati pobjede u nekoliko različitih kategorija.

Njegovi bazni sportovi su kickboxing i brazilska jiu jitsa. Pored MMA karijere radi kao instruktor i trener za privatnu kompaniju koja se bavi zaštitom ljudi.

Francuski borac stigao je u UFC 2021. godine. Debitovao je porazom od Elizeu Zeleski dos Santosa, no zatim je naredao pet pobjeda prekidom koje su ga digle u vrh kategorije.

Ukupno je u karijeri odradio 15 borbi i na omjeru je od 13 pobjeda, jednog poraza i jednog no contest meča.

Top Komentari

Hipo
Netačno! Mnogo više ima za izgubiti Dustin. Bori se sa borcem koji je daleko ispod njega rangiran. Ako pobijedi nije pobijedio "ime" i nema šanse da će se boriti za titulu. Francuz s druge strane ako pobijedi to će ga katapultirati u vrh srednje kategorije. Ako izgubi, prvi poraz, izgubio od velikog Dustina, mlad...tako da, Dustin rizikuje puno više sa ovom borbom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi