Svijet je svjedočio jednom od najboljih nokauta svih vremena: Holloway je brutalno uspavao Gaethjea
Nestvaran nokaut viđen je na UFC 300

Spektaklularno

Svijet je svjedočio jednom od najboljih nokauta svih vremena: Holloway je brutalno uspavao Gaethjea

Midhat Šljivak

Max Holloway brutalno je uspavao Justina Gaethjea u posljednjoj sekundi borbe na UFC 300 u Las Vegasu. Izveo je Blessed jedan od najboljih nokauta svih vremena.

BMF pojas UFC-a od danas ima novog vlasnika. To je nestvarni Max Holloway koji je na nestvaran način, nokautom u posljednjoj sekundi savladao Justina Gaethjea.

Holloway je maksimalno kontrolisao ovu borbu. Vidljivo je bilo kako je bolji borac od Gaethjea koji je tek u četvrtoj rundi uspio dobro uzdrmati rivala.

Max se našao na podu. Međutim, odmah se podigao i ovo je bila prva runda u kojoj je Gaethjea bio konkurentan fenomenalnom Hollowayju.

A onda peta runda donosi pravi spektakl. Justin je bio žestoko uzdrman, vratio se kao mnogo puta ranije, da bi posljednjih 10 sekundi borbe došlo do pravog nasilja.

Oglasi

Holloway je prstom pozvao Gaethjea na razmjenu udaraca na sredinu kaveza. Pristao je Justin i uslijedile su sekunde brutalnosti koje su na kraju završile jednim od najboljih nokauta UFC-a ikad.

Max je brutalno pogodio Gaethjea desnim krošeom, ovaj je sekundu prije kraja borbe pao i ostao je ležati u besvjesnom stanju.

Max Holloway tako je došao do 26. pobjede u karijeri (26-7) i postao je vlasnik BMF pojasa. Gaethje je na omjeru 25-5.

Oglasi

Ovaj nokaut je bez ikakve dileme kandidat za najbolji ove godine i radi se o jednom od najboljih u kompletnoj povijesti UFC-a, a bilo ih je zaista stravičnih.

Ono što je definitivno sigurno Holloway je dobitnik bonusa od 300.000 dolara. Šef UFC-a Dana White ga je povećao s 50.000 dolara za poseban 300. event.

Alex Pereira odbranio naslov prvaka poluteške kategorije

Alex Pereira odbranio je naslov prvaka poluteške kategorije. On je u prvoj rundi nokautirao izazivača Jamahala Hilla.

Sklonio je Poatan sudiju Herba Deana koji je pokazivao na niski udarac, pogodio je razornim udarcem Hilla koji završava na podu,  a dole ga je Pereira završio i ostao je šampion.

U ostalim borbama main carda Zhang Weili je očekivano odbranila pojas protiv sunarodnjakinje Yan Xiaonan, a Arman Tsarukyan je u fenomenalnoj borbi podijeljenom odlukom sudija savladao Charlesa Oliveiru.

Fenomenalne borbe donio je UFC 300. Dana White i ekipa su ponovo odradili sjajan posao i pokazali su zašto su uvjerljivo najjača MMA organizacija svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi