Aleksandar Rakić nekoliko sati pred borbu karijere potražio pomoć 'više sile'
Potražio je mir u crkvi

Potražio mir

Aleksandar Rakić nekoliko sati pred borbu karijere potražio pomoć 'više sile'

Midhat Šljivak

Aleksandar Rakić večeras u Las Vegasu radi najbitniju borbu karijere. Na UFC 300 protivnik je Jiri Prochazka, a srpski borac je neposredno pred ovaj meč odlučio da posjeti crkvu i da se pomoli za pobjedu.

Aleksandar Rakić u Las Vegasu ima najveću borbu karijere. Protivnik je nekadašnji šampion poluteške kategorije Jiri Prochazka i eventualnom pobjedom 32-godišnjak bi širom otvorio vrata borbe za titulu.

Najbolji srpski MMA borac dosta je rada i truda uložio u ovaj meč. Ipak, pred ovaj meč odlučio se potražiti pomoć i od više sile, pa je nekoliko sati pred borbu posjetio pravoslavnu crkvu u Las Vegasu.

Pomolio se Rakić Bogu pred veliki meč. Svjestan je najjači Srbin da će mu trebati dodatna satisfakcija pred borbu i mir je našao u vjeri.

"Uz Božju pomoć", kratko je napisao Aleksandar Rakić.

Oglasi

Rakić se u oktagon vraća nakon dvije godine i teške povrede koju je doživio u borbi protiv Jana Blachowicza. Tvrdi da je spremniji nego ikad i traži najveći pobjedu karijere.

Srpski borac u profesionalnoj karijeri je odradio ukupno 17 borbi i ima omjer od 14 pobjeda i tri poraza. Devet borbi je završio nokautom, četiri odlukom i jednu predajom.

Prochazka ima mnogo više borilačkog iskustva iako je tek 31-godišnjak. Odradio je 34 borbe i ima učinak od 29 pobjeda (25 nokauta), te četiri poraza i jedan neriješen meč.

Rakić i Prochazka imali žestoke prozivke

Pred ovaj meč Aleksandar Rakić i Jiri Prochazka imali su žestoke prozivke. Srbin je češkog borca nazvao lažnim samurajem.

Oglasi

"Nazvao sam ga lažnim samurajem jer se samuraj ne postaje tako što se pročita knjiga. Ako si samuraj, tako moraš da živiš, a ne da budeš to dvije-tri godine. Zato sam to rekao. Žao mi ga je jer očigledno vjeruje u nešto što nije istina", poručio je Rakić.

Prochazka je poručio Rakiću da priča previše i da će ga imati priliku dobro upoznati u kavezu.

"Priča previše. Ne poznaje me dobro, ali će me upoznati u kavezu. Vidjet će ko sam i šta sam spreman učiniti. Kad nekog ne znaš lično, onda o njemu ne pričaš. Ja nikad nisam rekao da sam samuraj jer respektujem historiju tih ratnika i dijelim njihov pogled na svijet."

"On veze nema o životu. Ne zna ništa o meni, kako živim, šta sam sve žrtvovao. Priča opasna sranja", poručio je Čeh.

Ono što je sigurno na UFC 300 nas očekuje pravi spektakl, a duel Rakića i Prochazke trebao bi se desiti iza 3 sata.

Top Komentari

user1676286668
Iso kod popa da ga potpeti i na kraju ga to kostalo
0 0
user1676648256
Haahhah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi