Pogled od kojeg koljena sama klecaju - Ruski div čovjek je kakav se ne sreće često

Arslanbek Makhmudov protiv Agita Kabayela

Pogled od kojeg koljena sama klecaju - Ruski div čovjek je kakav se ne sreće često

Midhat Šljivak

Ruski bokser Arslanbek Makhmudov dio je velikog spektakla 'Dan obračuna' koji se danas održava u Saudijskoj Arabiji. 34-godišnji Rus za protivnika ima njemačkog boksera Agita Kabayela i na sučeljavanju je Makhmudov izgledao zastrašujuće.

Arslanbek Makhmudov najveću borbu karijere radi danas u Saudijskoj Arabiji. Protivnik je neporaženi njemački bokser Agit Kabayel, a ulog je WBA Interkontinentalna titula.

Lav iz Sjeverne Osetije je veliki favorit u ovom meču. Nije to nikakvo čudo s obzirom na dosadašnja izdanja u ringu gdje je Makhmudov izgledao zastrašujuće.

Sam njegov pogled mnogi nazivaju najstrašnijim u svijetu boksa. Izgleda oštro, opasno i fokusirano i protivnicima često samo zbog jezivog pogleda koljena sama klecaju.

Oglasi

"Došao sam da odradim posao. Ko god je ispred mene idem da ga uništim. To mi je jedini cilj. Protivnik je veoma dobar, trebao mi je takav protivnik, ali kao što sam rekao, odradit ću svoj posao", poručio je pred meč ovaj ruski div koji se bori pod kanadskom zastavom.

U borbu Makhmudov ulazi znatno teži od Kabayela. Na vaganju je imao 118.8 kilograma, a Nijemac je na 109.5.

Opasni nokauter iz Rusije u dosadašnjoj karijeri je odradio 18 borbi i sve ih je dobio. Čak 17 puta je mečeve završio nokautom, 12 puta već u prvoj rundi. Jedini koji je izdržao borbu s njim je Carlos Takam, ali je poražen na bodove.

Agit Kabayel je s druge strane slavio u svoja 23 meča, a 15 borbi je okončao nokautom.

Pobjedniku ove borbe otvaraju se brojna vrata u narednoj godini. Neko bi mogao dobiti šansu za napad na pojas, a ogroman favorit je Rus.

Oglasi

Jarrell Miller na vaganju imao 151 kilogram, Wilder na 96

Dan obračuna donosi zaista spektakularne mečeve, a na vaganju je najveći od svih bio američki teškaš Jarrell Miller. On je na vaganju imao čak 151 kilogram, 43 više od protivnika Daniela Duboisa.

Deontay Wilder je uvjerljivo najlakši od svih teškaša. Njegova težina je iznosila nešto preko 96 kilograma za borbu protiv Josepha Parkera koji je imao 111.3 kilograma.

U glavnoj borbi večeri Anthony Joshua borit će se protiv Otta Wallina. AJ je na 113.8 kg, a Wallin na 108.2.

Dan obračuna po našem vremenu počinje od 17 sati, a raspored borbi ide ovim redoslijedom:

1. Frank Sanchez vs. Junior Fa
2. Filip Hrgović vs. Mark De Mori
3. Jai Opetaia vs. Ellis Zorro
4. Arslanbek Makhmudov vs. Agit Kabayel
5. Dmitry Bivol vs. Lyndon Arthur
6. Daniel Dubois vs. Jarrell Miller
7. Deontay Wilder vs. Joseph Parker
8. Anthony Joshua vs. Otto Wallin

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ima li ovo gdje na TV-u?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi