Tyson Fury brani titulu protiv opasnog njemačkog boksera
Foto - Instagram / Agit Kabayel

Meč 5. decembra

Tyson Fury brani titulu protiv opasnog njemačkog boksera

M. Šljivak

Tyson Fury branit će pojas WBC prvaka svijeta 5. decembra protiv njemačkog boksera Agita Kabayela.

Sjajni udarač sa omjerom od 20-0 dobio je tako šansu da napadne pojas protiv neporaženog Kralja Cigana koji se u prethodnom periodu pripremao za novi meč protiv Deontayja Wildera.

Međutim, tim američkog boksera je zakazao u pregovorima. Treći duel ovih boksera je propao i Fury je tražio druga rješenja. Na kraju je odabrao opasnog Kabayela kojem će ovo sigurno biti meč karijere.

Ovaj 28-godišnjak u karijeri je najveći trijumf ostvario protiv Dereka Chisore. Dobio ga je 2017. godine većinskom odlukom sudija.

Kabayel je poznat i kao čovjek koji uživa u luksuzu. Vlasnik je brojnih skupocjenih automobila, a sada će imati šansu da dobije vjerovatno najveći honorar u karijeri.

Naravno, imat će šansu i da šokira svijet i da uzme WBC pojas, koji je od februara ove godine u vlasništvu Furyja nakon što je Britanac brutalno prebio Deontayja Wildera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije