Ovaj čovjek je krivac za poraz Anthonyja Joshue: Agit je nokautirao šampiona na sparingu!

Iako Eddie Hearn tvrdi drugačije

Ovaj čovjek je krivac za poraz Anthonyja Joshue: Agit je nokautirao šampiona na sparingu!

M. Šljivak

Anthony Joshua doživio je 1. juna prvi poraz u karijeri.

Britansku zvijezdu i nosioca četiri pojasa prvaka svijeta teške kategorije, nokautirao je Meksikanac Andy Ruiz JR i preoteo mu je titule.

Lagano je AJ pao u sedmoj rundi. Bilo je vidljivo da sa njim nešto nije u najboljem redu, a Ruiz je to maksimalno iskoristio.

Međutim, iako je promotor Eddie Hearn odbacivao navode da je Joshua doživio nokaut tokom sparinga i da zbog toga nije bio 'pravi', čini se kako je ipak do toga došlo.

Njega je, prema određenim informacijama, na sparingu pred meč nokautirao prvak Evrope u teškoj kategoriji Agit Kabayel.

Radi se o zaista fantastičnom bokseru. Bori se pod zastavom Njemačke, a kurdskog je porijekla.

Trenutno je u karijeri na omjeru od 19-0. Možda bi upravo on uskoro mogao dobiti šansu da se bori za neku od svjetskih titula, a očigledno da se radi o fantastičnom borcu.

Ipak, on će do borbe za svjetski naslov morati da prođe barem još nekoliko izazova.

Za sada je u karijeri zabilježio nekoliko odličnih pobjeda. Savladao je i Derecka Chisoru, ali najveću štetu je očigledno načinio Anthonyju Joshui.

Britanac će ipak imati šansu da vrati svoje izgubljene titule. Nova borba se Ruizom je zakazana za novembar ili decembar, a lokacija će biti naknadno određena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi