Nije se ni zagrijao: Filip Hrgović u prvoj rundi nokautirao De Morija!

17. pobjeda El Animala

Nije se ni zagrijao: Filip Hrgović u prvoj rundi nokautirao De Morija!

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović pobijedio je večeras u Saudijskoj Arabiji Marka de Morija nokautom u prvoj rundi.

Filip Hrgović nastavio je svoj niz pobjeda. Do 17. trijumfa u karijeri El Animal je stigao na 'Danu obračuna' u Saudijskoj Arabiji gdje je nokautirao Marka de Morija iz Australije.

Već u prvoj rundi De Mori je nakon jednog dobrog udarca otišao na pod, ali je uspio nastaviti, te je poslao nekoliko bombi prema Hrgoviću koji je potom završio meč s nekoliko udaraca i došao je do 17. pobjede u karijeri.

[twitter]https://twitter.com/dantheboxingman/status/1738608152587952558[/twitter]

Pogledajte ovaj nokaut hrvatskog boksera koji bi u 2024. godini trebao napasti IBF titulu prvaka svijeta. Hrvat je prvi izazivač u ovoj organizaciji, a vlasnik pojasa je Oleksander Usyk.

Oglasi

Mark de Mori je s druge strane pokazao da je ipak daleko od samog vrha. Doživio je svoj treći poraz, a ima i 41 pobjedu, uglavnom protiv slabašnih rivala.

Frank Sanchez završio posao u sedmoj rundi

U prvoj borbi večeri Kubanac Frank Sanchez došao je do 24. pobjede u karijeri. Junior Fa je završen u sedmoj rundi.

Dominirao je Sanchez tokom meča, čekao je pravi trenutak i dočekao ga je. Prvo je u šestoj rundi žestoko pogodio protivnika, koji je pao, no spasilo ga je zvono.

U sedmoj rundi Fa je još dva puta završio na podu. Sudija je odlučio zaustaviti borbu i Sanchez je stigao do trijumfa na zaista sjajan način.

Sanchez je došao do 24. pobjede u karijeri u kojoj je bez poraza uz jedan no contest meč. Junior Fa je nakon ovog poraza na omjeru 19-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi