Conor McGregor prevario velikog prijatelja: Izbacio ga iz posla i na njegovoj ideji uzeo milione
Conor je bivšem kolegi ponudio simboličnih milion dolara, ali on nije želio ni da čuje (Foto: Instagram / Artem Lobov)

Artem Lobov podnio tužbu

Conor McGregor prevario velikog prijatelja: Izbacio ga iz posla i na njegovoj ideji uzeo milione

M. Šljivak

Ruski borac Artem Lobov (36) tužio je nekadašnjeg prijatelja i timskog kolegu Conora McGregora za milione dolara i tvrdi kako je on bio taj koji je imao ideju o pokretanju brenda viskija.

Artem Lobov, bivši kolega i prijatelj, tužio je Conora McGregora i želi svoj dio kolača vezanog za viski Proper 12 od kojeg je The Notorious napravio svjetski brend.

Ruski borac tvrdi da je on začetnik ideje o proizvodnji viskija i želi svoj dio kolača jer ga je McGregor izbacio iz igre kada je počeo uspon ovog brenda.

Lobov traži pet posto od prodaje ovog brenda za kojeg su Conor i partneri uzeli 180 miliona dolara. Ruskom borcu pripalo bi oko devet miliona.

"Malo ljudi zna, ali to je bila moja ideja. Ja sam taj koji je Conoru došao s idejom o viskiju", rekao je Lobov i nastavio je:

Oglasi

"Ja sam taj koji je došao s dogovorom. Smatrao sam da će posao biti vrijedan milijarde dolara. Niko me nije shvatao ozbiljno. Nastavili smo raditi i vidite dokle je došlo"; rekao je Lobov.

Nakon svega McGregor mu je ponudio milion dolara nagrade. Rus je to odbio.

"Ponudio mi je milion dolara - odbio sam. Nisam mu nikad naplaćivao ni kampove na koje me zvao pred borbe. Bili smo prijatelji i pomagali jedan drugom. Rekao sam mu da na prihvatam ništa jer smo prijatelji. Ima dosta priče iza toga i taj milion nisam želio", istakao je Lobov.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CGvP9FVFIVz/[/instagram]

Umirovljeni ruski borac sada traži pet procenata od prodaje. On je predao tužbu sudu u Dublinu.

Interesantno je svakako da je upravo 36-godišnji Lobov taj koji je 'zaslužan' za početak neprijateljstva između Conora i Khabiba.

Njega je zbog psovki Khabib ošamario u holu jednog hotela, a Conor je kao osvetu iskreirao napad na Dagestanca i autobus u kojem se nalazio.

'Ruski čekić' je u profesionalnoj karijeri odradio 30 borbi i ima negativan učinak. Pobijedio je 13 puta, doživio je 15 poraza, a ima po jedan neriješen i jedan no contest meč.

Top Komentari

Vertalessa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti