Conor pozvao Khabiba na revanš: "Odustao si i pobjegao, a nisi ispunio očev plan"
Khabib Nurmagomedov je 2018. godine u Las Vegasu pobijedio Conora McGregora gušenjem u četvrtoj rundi (Foto: EPA)

Irac želi Khabiba u oktagonu

Conor pozvao Khabiba na revanš: "Odustao si i pobjegao, a nisi ispunio očev plan"

M. Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor (34) prozvao je legendarnog Khabiba Nurmagomedova i poručio mu je kako plan njegovog oca Abdulmanapa nije potpuno ispunjen jer se nije ponovo borio s njim.

Conor McGregor često je u prošlosti prozivao Khabiba Nurmagomedova. Posebno se to dešavalo nakon što ga je The Eagle uništio u oktagonu 2018. godine, kojeg Conor nikad nije prežalio.

Khabib je već dvije godine u penziji. Conor je više u drugim biznisima nego u oktagonu, ali konstantno najavljuje povratak po nove titule.

The Notorious bi rado odradio novu borbu s Khabibom. Ponovo mu je spomenuo pokojnog oca i pozvao ga je da organizuju novi spektakl.

"Ja se još uvijek borim. Plan tvog oca nije potpun jer si odustao i pobjegao", rekao je Conor McGregor i dodaje:

"Ja sam još uvijek tu ako želiš novu borbu. Tvoj strah od poraza znači da si već izgubio. Bježi koliko hoćeš, ali svi mi na kraju izgubimo. Smrt nas čeka sve. Ja se samo Boga plašim", rekao je McGregor.

Oglasi

Podsjetimo, Irac je brutalno vrijeđao Khabiba, njegovu porodicu i vjeru pred meč u Las Vegasu u oktobru 2018. godine.

Također, nešto ranije je s ekipom napao i autobus u kojem se nalazio Dagestanac, no sve ono što je radio van oktagona nije prenio u njega, pa je dobio žestoke batine.

Khabib se kaje što je želio povrijediti Conora: Pogriješio sam...

Khabib Nurmagomedov je u oktobru 2018. godine pobijedio Conora McGregora prekidom u četvrtoj rundi.

The Eagle je dominirao u ovom meču i potpuno je deklasirao Irca, koji je svim silama želio revanš. Ipak, teško je očekivati da će se to ikad desiti. Khabib nema namjeru da se vraća u oktagon, iako ga McGregor konstantno proziva.

Khabib se kaje što je u prvom meču pokušao da povrijedi Conora jer je tako bespotrebno gubio energiju.

"Pogriješio sam što sam pokušao da ga povrijedim. Kada ste ljuti, onda postajete umorni. Pokušao sam ga kazniti, bilo je to veoma emocionalno. Govorio sam sebi u nekim momentima da se moram smiriti, ali nisam mogao u tom trenutku", istakao je Khabib.

"Pričao je Conor neko vrijeme. Ali, čim sam ga počeo gurati i pobjeđivati, odmah je počeo s 'to je samo posao' stavom. Bio sam razočaran, mislio sam da je mentalno jači. Psihologija je jako moćno oružje", kazao je Khabib.

"Kada sam ga udarao na podu i pričao mu, a on odgovarao kako je to samo posao, izgledalo je kao da mi je sin koji me želi smiriti kako bi izbjegao prave batine".

Khabib je otišao u penziju s 29-0, a Conor je na omjeru od 22-6.

Promo

Top Komentari

Realno01
Zar je jos uvijek nekome interesantan.Pa prebio ga u zadnje vrijeme ko je zelio
1 2
koraj
A ovaj pas jos uvijek laje???
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi