Arthur Abraham stao u odbranu Adnana Ćatića

Bokseru bh. porijekla prijeti dvogodišnja suspenzija

Arthur Abraham stao u odbranu Adnana Ćatića

Bivši svjetski prvak u boksu Arthur Abraham ne može zamisliti da je Adnan Ćatić namjerno uzimao doping. 

Njemački bokser bh. porijekla je nakon okršaja sa Fedorom Chudinovim bio pozitivan na anaboličku suspstancu Hydro-HY i vrlo lako bi mogao ostati bez titule svjetskog prvaka, a među onima koji smatraju da popularni Felix Sturm nije kriv je i Arthur Abraham. 

"Ne mislim da je Adnan uzimao nezadovoljene supstancu svjesno. Možda je koristio neki napitak, a da pritom nije bio upućen, ali bez obzira ne mogu zamisliti takvo nešto", kazao je Arthur Abraham u razgovoru za Sat 1.

Povodom cijele situacije oglasio se i Ćatić, koji je istakao da je u većini slučajeva B uzorak demantovao prvi test. 

"Zašto bih uzeo doping? Pa od svoje 14. godine imam mišiće. Ovo me iritira nevjerovatno i borit ću se kao lav. Bilo je u prošlosti mnogo slučajeva gdje je B uzorak demantovao prvi test. Nisam zabrinut", istakao je njemački bokser. 

Osim oduzimanja titule, Ćatiću također prijeti i dvogodišnja suspenzija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi