Badr Hari dobio nevjerovatnu ponudu

Hoće li na Olimpijske igre?

Badr Hari dobio nevjerovatnu ponudu

M. Šljivak

Legendarni marokanski kickboxer Badr Hari dobio je zanimljivu ponudu i to od Bokserskog saveza Nizozemske.


Predsjednik Saveza Boris van der Vorst ponudio je Hariju da predstavlja Nizozemsku u boksu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Razgovaramo sa mnogim bokserima i kicboxerima koji imaju mogućnost da predstavljaju Nizozemsku na Olimpijskim igrama. Ponosni smo na trenutnu ekipu koju imamo, ali želimo popuniti težinske kategorije koje su nam potrebno, kao što je teška", rekao je Van der Vorst i dodao je:

"Hari je jedan od kandidata, ali mnoge stvari se moraju još riješiti. Da bi učestvovao na Olimpijskim igrama, Hari bi se morao kvalifikovati kroz evropski turnir koji se održava u Londonu u martu ili u svjetski turnir u Parizu u Maju".

Mike Passenier, trener legendarnog borca ne vjeruje da bi se Hari mogao na tako nešto odlučiti.

"Badr je pod ugovorom sa Gloryjem i ako bi želio u međuvremenu nešto drugo da proba, morao bi uvjeriti ovu organizaciju. To bi bilo zaista teško".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi