Neki su na sve spremni kako bi ukaljali ime i čast Badra Harija
Foto - EPA

Prenosili lažne vijesti o namještenom meču

Neki su na sve spremni kako bi ukaljali ime i čast Badra Harija

M. Šljivak

Badr Hari je prije sedam dana doživio tešku povredu članka u duelu protiv Rica Verhoevena i morao je predati meč u trećoj rundi.


Marokanac je u suzama napustio meč, a ubrzo je stigla vijest kako su mu stradali ligamenti u članku i da ga čeka višemjesečni oporavak.

Ipak, mnogi smatraju da je Badr Hari lažirao povredu. Nizozemski mediji prenose kako postoje optužbe da je kompletna borba izrežirana zbog kladionica i da je borba lažirana za milione dolara koje je Hari dobio.

Mnogi nizozemski mediji prenijeli su nepostojeću vijest koju je navodno plasirao CNN o lažiranju borbe koja je organizaciji Glory donijela milione.

Ubrzo je međutim otkriveno da takva vijest uopšte nepostoji i da je sve izmišljeno. Ipak, mnogi nizozemski i marokanski mediji su se 'upecali' na lažnu vijest, te su je prenijeli svojim čitaocima.

Badr Hari se trenutno uspješno oporavlja od povrede koju je zadobio, a njegov povratak u ring bi se trebao dogoditi krajem ljeta 2020. godine.

Sa druge strane do njegovog novog pokušaja da sruši Rica Verhoevena, šampion Gloryja će pojas braniti protiv drugog Marokanca Jamala Ben Saddika.

Top Komentari

MaDaj
ukaljali... boze gdje su te cigle ???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi