Prošlo je vrijeme slavnog Badra Harija - Večeras je ponovo nokautiran

Poraz za porazom

Prošlo je vrijeme slavnog Badra Harija - Večeras je ponovo nokautiran

E. Škorić

Badr Hari je doživio još jedan poraz na Gloryju u Bugarskoj. Ova 38-godišnja legenda kik boksa pala je nekoliko puta po povratku u ring protiv Estonca Ukua Jürjendala i potom predala u drugoj rundi.

Badr Hari na svoju prvu pobjedu čeka još od 2015. godine. On je u oktobru 2022. godine u Arnhemu poražen od Alistaira Overeema i činilo se da će okončati karijeru, no na kraju je ipak ostao aktivan.

"Ozbiljno razmišljam o okončanju karijere. Mislim da se više neću boriti. Hvala vam, volim vas", rekao je tada publici.

Hari je zapravo trebao da se vrati prošlog mjeseca na GLORY 88 u Parizu. Tada je odlučio da se povuče neposredno prije borbe s Britancem Jamesom McSweeneyjem zbog jakog zemljotresa u Maroku.

Sa suzama u očima legendarni borac je tada saopštio: "Ljudi u Maroku se bore da nađu tijela svojih najmilijih. Ja se ne mogu boriti i zabavljati ljude večeras. Ne mogu zbog Maroka", poručio je Badr Hari.

Oglasi

U ring se Amsterdamac vratio protiv četiri godine mlađeg estonskog borca Jürjendala, pa je tehničkim nokautom u 2. rundi produžena njegova serija poraza.

Zbog novog poraza, treća borba između Harija i njegovog rivala Verhoevena izgleda kao nemoguća misija, a mnogi ljubitelji kik-boksa bi voljeli da se njih dvojica ponovo nađu u ringu. Verhoven će u novembru braniti titulu svjetskog prvaka protiv holandsko-nigerijskog privremenog šampiona Tarika Osara.

Hari je zbog večerašnjeg poraza propustio i kartu za Grand Prix u decembru. Jürjendal će umjesto njega biti učesnik prestižunog turnira za osam boraca.

Badr Hari je jedan od najvećih kickboxera svih vremena. U karijeri je ubilježio 106 pobjeda, 18 poraza i devet no contest mečeva.

Top Komentari

King_Kenny
...ne znam sto se lik bruka,nije se trebao ni vracati,ovako kvari sliku o sebi kao najvecem kick boxeru svih vremena...podseca me na Boba Sappa koji je sluzio kao sprdnja u svojim borbama...
2 0
Kakaks
Prdi Hari u fenjer jbg
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi