Novi početak ili definitivan kraj: Badr Hari protiv čovjeka koji ga je brutalno uspavao
Foto- Screenshot

Čuveni Marokanac u odlučujućoj borbi

Novi početak ili definitivan kraj: Badr Hari protiv čovjeka koji ga je brutalno uspavao

M. Šljivak

Badr Hari (37) odradit će revanš meč protiv Poljaka Arkadiusza Wrzoseka 19. marta u belgijskom gradu Hasseltu.

Čuveni marokanski kickboxer traži osvetu protiv Poljaka koji ga je prošle godine brutalno uspavao jednim udarcem.

Za legendarnog borca ovo će biti meč na sve ili ništa. Ako bi eventualno doživio novi poraz, to bi moglo značiti kraj karijere.

Badr želi Wrzoseka kao prvog na putu ka osvetničkom nizu na kojem ima brojne borce koji su ga dobijali u proteklom periodu.

Poljak ga je nokautirao jednim udarcem i to nakon što je preživio nemoguće i došao je do najveće pobjede u karijeri.

Na kraju bi upravo on mogao završiti karijeru jednom od najvećih boraca svih vremena i uskoro će ponovo biti oči u oči s njim.

Bad Boy ipak vjeruje da će uspjeti da se vrati na tron i Wrzoseka vidi kao idealnog na tom putu.

Badr je u karijeri odradio ukupno 123 borbe. Njih 106 je dobio od čega 92 borbe nokautom. Godinama je međutim bez pobjede, a posljednju je ostvario u augustu 2015.

Top Komentari

Husrefbeg22
Badr Hari je jednom slomio nogu, jednom ruku protiv onog nizozemca za titulu. Tad je bio na vrhuncu i objektivno bio bolji do loma noge u prvom mesu a ruke u drugom (ili obrnuto). Mislim da jsada s 37 kuka vrijeme da zavrsi svoju sportsku karijeru.
1 2
DanteDMC
Moje mišljenje je da treba znati kada je dosta, a ovaj primitivac to očigledno ne zna. Zar je toliko teško sebi priznati da je došlo vrijeme za povlačenje iz profesionalnog kick-boxa?? Kad je Bdr posljednji put nekog pobijedio??? Treba biti realan i reći da je njegovo vrijeme odavno prošlo.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi