Povratak Badra Harija

Traži pobjedu nakon šest godina

Povratak Badra Harija

M. Šljivak

Najveća kickboxing zvijezda svijeta Badr Hari vraća se u ring 17. jula u Rotterdamu.

Legendarni Marokanac za protivnika će imati poljskog borca Arkadisza Wrzoseka, 28-godišnjeg 201 centimetara visokog borca s omjerom od 13-5.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COPTqwjrCpB/[/instagram]

Hari je u nizu od tri poraza i jedne poništene borbe. Posljednji put je trijumf upisao 2015. godine i mnogi smatraju da njegovo vrijeme prošlo.

U prethodna tri poraza, dva puta protiv Rica Verhoevena i protiv Benjamina Adegbuiya, Hari je sjajno krenuo, ali zatim je došlo do nevjerovatnih dešavanja u ringu.

Povrede su ga u dva navrata zaustavile na putu do pobjede protiv Verhoevena, a protiv Adegbuyija je jednostavno odustao zbog iscrpljenosti.

Hari vjeruje da je sa 36 godina još uvijek najbolji na svijetu. Spreman je da još jednom proba osvojiti svijet i vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CN-Bg__rB42/[/instagram]

Legendarni Marokanac u karijeri ima omjer od 106-15, a 92 pobjede je upisao nokautom. Bard se smatra jednim od najboljih kickboxera svih vremena.

Glory 78 priredba za sada ima samo glavnu borbu u kojoj će nastupiti Hari i Wrszosek, a uskoro bi se njen program trebao kompletirati ostalim borbama.

Top Komentari

Babuka1
Ispuh'o. A bio je mnogo dobar borac.
2 1
DanteDMC
Najveća kickboxing zvijezda, koga vi za.ebajete?? Čovjek ne pamti kad je posljednji put pobijedio.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi