Marokanski Golijat kreće po Rica Verhoevena
Foto - EPA

Ben Saddik je novi izazivač

Marokanski Golijat kreće po Rica Verhoevena

M. Šljivak

Rico Verhoeven neće čekati Badra Harija da se oporavi od povrede već će veoma brzo braniti pojas najboljeg kickboxera svijeta.

Nizozemac je uz dosta sreće prošle subote odbranio pojas. Dva puta je bio u nokdaunu protiv Badra Harija, ali je u trećoj rundi Marokanac doživio povredu i Verhoeven je slavio pobjedu.

Prvi čovjek Gloryja Marshall Zelaznik najavio je kako će Rico veoma brzo ponovo braniti pojas, a protivnik će biti Jamal Ben Saddik.

Radi se o marokansko-belgijskom borcu koji važi za jednog od najboljih teškaša svijeta i prava je opasnost za Verhoevena.

Ben Saddik sa visinom od 205 centimetara dominira ringom. Nosi nadimak Golijat, a jedan je od rijetkih koji je u prošlosti pobijedio Verhoevena.

Dogodil se to 2011. godine kada je Verhoeven predao meč u drugoj rundi, ali mu se revanširao 2017. godine u borbi za pojas kada je Nizozemac slavio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Ukupno je u karijeri Ben Saddik odradio 44 borbe i ima učinak od 36 pobjeda i osam poraza.

Top Komentari

Vienner
Kondicija pobjedila ovdje ovaj Sadik se ispuco u prve 2 runde
0 0
Mele
Hari je tukao obojicu, bolji je i kvalitetniji, Sadik je trebao biti bokser, sa nogama je vrlo slab, zato ga je Rico i dobio..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi