UFC potvrdio: Bektić na najtežem ispitu u karijeri
Bh. borac je jedini poraz doživio od Darrena Elkinsa i to nakon jedne neopreznosti. Dominirao je dvije runde, ali je zatim dobio jedan udarac koji je završio sve

Na drugoj strani sjajni Brazilac

UFC potvrdio: Bektić na najtežem ispitu u karijeri

M. Šljivak

UFC je danas potvrdio da će se najbolji MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić boriti na UFC 231 eventu u Torontu i da mu je protivnik fantastični Brazilac Renato Moicano.

Bektić (13-1) će tako imati do sada najteži izazov u karijeri jer je na drugoj strani zaista fantastičan borac i čovjek koji je jedan od najboljih na svijetu u perolakoj kategoriji.

Moicano je na omjeru od 12-1. Jedini poraz je doživio od Briana Ortege i to velikim preokretom i da se kojim slučajem nije desio proaz, vjerovatno bismo njega gledali u Torontu u borbi za titulu.

Međutim, Moicano će biti i zamjenski borac za meč Holloway - Ortega. Ako neko od boraca odustane, Brazilac će uskočiti u meč za titulu.

UFC 231 se održava 8. decembra, a Bektić bi u slučaju pobjede širom otvorio vrata borbe za titulu u narednim mjesecima.

View this post on Instagram

A post shared by Mirsad Bektić (@mirsadbektic) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi