"Wilder udara šest puta jače od Joshue, osam puta od Furyja"

Richard Towers o kandidatima za tron

"Wilder udara šest puta jače od Joshue, osam puta od Furyja"

Midhat Šljivak

Dok svijet boksa nestrpljivo čeka bilo kakav dogovor o borbi Anthony Joshua - Deontay Wilder, mnogi poznati bokseri i stručnjaci komentarišu eventualni rasplet događaja, ako se ovaj duo ikad nađe u ringu.

Jedan od onih koji dobro poznaje situaciju je nekadašnji teškaš Richard Towers koji je sparingovao sa velikim brojem boraca među kojima su Wilder, Joshua, ali i ranije braća Kličko.

Po njegovim riječima Wilder je mnogo jači od svih i baca zaista teške udarce.

"Imao sam sparinge sa gotovo svakim teškašem koji je danas u vrhu, osim Josepha Parkera. Kada govorimo o snazi udarca, Deontay Wilder je posebna kategorija. Udara četiri puta jače od Vitalija Klička, pet puta jače od Vladimira Klička, udara šest puta jače od Joshue i osam puta jače od Tysona Furyja", rekao je Towers.

Kako će se do kraja godine Fury i Wilder vjerovatno naći u ringu, Towers tvrdi da je ovaj meč veliki rizik za Furyja.

"Sa Furyjem sam radio prije dvije godine. Tada je bio sjajan, ali u ovom trenutku meč sa Wilderom je pogrešan izbor za njega. Tek se vratio na scenu i iako se radi o sjajnom bokseru, ovo nije pravi trenutak za takav meč. Teško da će Wilderu pobjeći 12 rundi, to nije tako lagano", poručio je Towers.

Uskoro bismo trebali dobiti konačnu potvrdu datuma borbe Furyja i Wildera, a duel između Joshue i američkog teškaša teško da će se dogoditi u skorije vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi