Bivši NBA igrač stiže u MMA: Dolazim po UFC pojas!

Royce White promijenio sport

Bivši NBA igrač stiže u MMA: Dolazim po UFC pojas!

Midhat Šljivak

MMA je jedini sport koji se može početi trenirati relativno kasno i da se na kraju izgradi respektabilna karijera.

Mnoštvo sportista odlučuje se na MMA karijere nakon prekida karijera u ostalim sportovima, a među njima je bivši NBA igrač, 27-godi Royce White.

Ovaj 203 centimetra visoki košarkaš počeo je sa treninzima. Želi postati MMA borac, a cilj mu je pokoriti tešku kategoriju UFC-a.

"Dolazim da bih osvojio UFC-ov pojas teške kategorije", najavio je White.

Da li će mu to poći za rukom, ostaje nam da vidimo. Bez dileme, fizikalije za MMA itekako ima, ali pitanje je kako će se snaći u oktagonu protiv pravih borilačkih zvijeri.

Royce je važio za velikog košarkaškog talenta. Izabran je na NBA draftu 2012. godine kao 16. pik Houston Rocketsa, ali se u najjačoj ligi svijeta nije dokazao.

Houston mu uopšte nije pružio šansu, a ukupno je u NBA odigrao tri utakmice u dresu Sacramenta. Igrao je u NBDL, gdje je imao solidne brojke od 11 poena po meču.

Igrao je još u Kanadi gdje je osvojio i titulu prvaka, ali je odlučio da se oprosti od košarke i da u 27. godini krene u novu karijeru.

Sudeći po treninzima, Royce se ne šali. Trenira u jako dobroj dvorani i u narednim mjesecima treba očekivati njegovu prvu borbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi