Bizarna pravila za meč Mayweather - Nasukawa
Mayweather je čak 21 godinu stariji od Nasukawe koji je kao i Floyd neporažen u karijeri (Foto: Twitter)

Nema čak ni sudija

Bizarna pravila za meč Mayweather - Nasukawa

M. Šljivak

Floyd Mayweather boriće se 31. decembra na RIZIN 14 eventu u Japanu, a protivnik mu je japanski kickboxer Tenshin Nasukawa.

Biće to egzbicijski meč po bokserskim pravilima, a pravila za meč su itekako bizarna.

Meč je zakazan na tri runde po tri minute, pravila su dakle bokserska, ali će obojica nositi Rizin rukavice od 8 OZ-a, a težinska kategorija je do 66.7 kilogramana.

Ono što je ipak najnevjerovatnije je činjenica da sudija neće biti. Na kraju meča neće biti proglašen pobjednik, niti će rezultat biti upisan u zvanične rezultate.

Ovo su zaista bizarna pravila, ali bez obzira na to, duel Mayweathera i Nasukawe će sasvim sigurno privući veliku pažnju.

Top Komentari

Alkma
Nema kakve gluposti nece izmisliti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi