Floyd Mayweather ipak u ringu
Floyd Mayweather je jedan od najboljih boksera svih vremena i na omjeru je od 50-0. Posljednji meč je odradio 2017. godine protiv Conora McGregora

Riješen nesporazum sa Rizinom

Floyd Mayweather ipak u ringu

M. Šljivak

Floyd Mayweather ipak će se boriti u Rizinu posljednjeg dana ove godine.

Protivnik će mu biti Tenshina Nasukawa, japanski kickboxer sa kojim se prvobitno trebao boriti, ali je Mayweather odlučio da odustane.

Američki bokser je smatrao da je prevaren od strane Japanaca i da je zakazana borba trebala biti egzibicija među nekolicinom ljudi, a ne veliki događaj koji će se prenositi širom svijeta.

Floyd se ipak predomislio nakon razgovora sa čelnim čovjekom Rizina Nobuyukijem Sakakibarom i na kraju će ipak sve biti egzibicija.

"To nikad nije trebala biti službena borba već egzibicija. Na kraju će se ona i dogoditi i biće najplaćenija egzibicija u historiji. Samo na promociji sam zaradio već sedam cifri", rekao je The Money, te je otkrio i pravila.

"Radi se o egzibiciji bez ikakvih udaraca nogama. Ja i taj tip ćemo se devet minuta kretati po ringu i to će nam debelo platiti", rekao je Floyd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi