Deontay Wilder u nevjerici: Brat mu brutalno nokautiran u ringu!
Za razliku od brata koji je još uvijek neporažen, Marsellos je već u četvrtoj borbi u karijeru žestoko nokautiran i to od čovjeka koji je plaćen da bi bio topovsko meso

Težak poraz

Deontay Wilder u nevjerici: Brat mu brutalno nokautiran u ringu!

M. Šljivak

WBC prvak Deontay Wilder nije imao miran vikend.

Njegov brat Marsellos doživio je bruatalan nokaut protiv apsolutnog anonimusa Williana Deetsa i doživio je prvi poraz u karijeri.

Marsellos je u meč protiv čovjeka koji je imao omjer od sedam pobjeda i 12 poraza ušao kao veliki favorit. Međutim, očigledno ga je podcijenio, te je na kraju brutalno nokautiran u četvrtoj rundi meča.

Sve je to iz publike gledao Deontay. Nakon nokauta je ubrzo odjurio i nije imao nikakvog komentara na ono što se desilo u ringu.

Ovo je 29-godišnjem Wilderu prvi poraz u četvrtom meču, a nakon ovog teškog nokauta sada je pod upitnikom njegov meč narednog mjeseca u Londonu, gdje je trebao biti jedna od predborbi duela Chris Eubank JR - James DeGale.

Dobio je Wilder automatsku suspenziju od 28 dana i vjerovatno da se američki bokser neće pojaviti na meču u Londonu.

Deontay Wilder odbio Joshuu: To bi bilo glupo...

Borba Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera neće se desiti 13. aprila na Wembleyju, ali ni u 2019. godini.

Iako je Britanac javno izazvao WBC prvaka za borbu u Londonu 13. aprila u kojoj bi jedan od njih ujedinio titule, od toga barem za sada neće biti ništa.

To je jasno poručio Wilder koji tvrdi da nema smisla prihvatiti borbu protiv Joshue, jer ima neraščišćenih računa sa Tysonom Furyjem.

"Bilo bi veoma glupo boriti se sa nekim drugim kada već imate borbu o kojoj svi pričaju. To bi bilo glupo... Definitivno sam za borbu sa Furyjem. Nas dvojica moramo odraditi revanš, jer kada ste imali kontroverznu borbu, onda ju morate ponoviti", rekao je WBC šampion Deontay Wilder.

Timovi Joshua i Wilder su u prošloj godini imali nekoliko razgovora oko eventualne borbe, ali je uvijek 'zapinjalo' na raspodjeli novca i od borbe na kraju nije bilo ništa.

Potom je veoma brzo pao dogovor između Wildera i Furyja koji su 1. decembra odradili spektakularan meč koji je završeno neriješeno.

Top Komentari

Keno
Haha kako ste napravili kao da imate snimak od knock out svaka vam cast click baiteri stari
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi