Borac na ulici spriječio otmicu djeteta - Pogledajte nevjerovatne scene
Nevjerovatne scene dešavale su se u parku u New Yorku. Borac je uspio spasiti pokušaj otmice (Foto: Screenshot)

Nije mu dao da makne

Borac na ulici spriječio otmicu djeteta - Pogledajte nevjerovatne scene

M. Šljivak

Amerikanac Brian Kemsley mirno je šetao s djevojkom kroz Madison Square park u New Yorku kada je ugledao kako nepoznati čovjek pokušava kidnapovati dijete kojeg je majka izvela u šetnju. Odlučio je reagovati i postao je junak jer je spriječio otmicu.

Brian Kemsley postao je neočekivani junak u Sjedinjenim Američkim Državama. On je spriječio otmicu djeteta koristeći brazilsku jiu jitsu.

Njegova mirna šetnja s djevojkom parkom Madison Square u New Yorku iznenada se pretvorila u pravi haos. Ugledao je ženu kako vrišti dok joj muškarac pokušava oteti kolica s djetetom.

Odlučio je reagovati. Nije mogao mirno gledati šta se dešava i njegov instikt nije pogriješio jer je otmičar bio jako blizu da uzme bebu.

Bez previše priče je krenuo u napad. Koristeći stečeno znanje majstora brazilske jiu jitse ubrzo je zaustavio otmičara i zadržao ga je do dolaska policije.

Oglasi

"Govorio je kako uopšte znam da je to njena beba i da je možda njegova", govori Brian opisujući način na koji je zaustavio otmičara.

"Prvo sam ga bacio u nokdaun, a zatim sam ga zgrabio. Držao sam ga tako čvrsto da se nije mogao pomaći. Nismo ga željeli samo tako pustiti", rekao je Kemsley.

Godinama unazad Brian je bio redovan na BJJ treninzima. Znao je da će mu kad-tad pomoći u određenim životnim situacijama.

"Poznavanje BJJ mi je omogućilo da odraslog čovjeka u ovom slučaju kontrolišem kao bebu", rekao je Kemsley.

Prava je sreća da se Brian našao u parku u trenutku kada je otmica pokušana. Da ga nije bilo nesretna žena bi vjerovatno ostala bez djeteta.

Nije ni mogla da se brani jer je uz nju bilo još jedno dijete i Brianu može itekako biti zahvalna na svemu što je učinio.

Oglasi