Ušao je u kafanu i nudio pare onom ko ga može pobijediti - Izgubio je novac i čast
23-godišnji hrvač otišao je kući poražen i bez 100 dolara u džepu (Foto: Screenshot)

'Matorac' pobijedio klinca

Ušao je u kafanu i nudio pare onom ko ga može pobijediti - Izgubio je novac i čast

M. Šljivak

Majstori borilačkih sportova često na pogrešnim adresama traže nove izazove, a jedan američki hrvač odlučio je ući u kafanu i ponuditi 100 dolara onom ko prihvati njegov izazov i ko ga pobijedio u uličnom meču.

Brojni momci koji treniraju borilačke sportove pokušavaju tražiti borilačke arene, a jedan američki hrvač je pokušao sebi ravnog naći u lokalnoj kafani.

Neimenovani 23-godišnji hrvač odlučio je ući u lokalnu kafanu. Ponudio je 100 dolara onom ko ga uspije pobijediti i sigurno da nije očekivao da će mu se neko javiti.

Za šankom je sjedio 47-godišnji majstor brazilske jiu-jitse (BJJ). Prihvatio je javni poziv i dvojac je izašao u park kako bi odjmerio snage u ovom meču.

Izgleda da se mladi hrvač precijenio. Vrlo brzo je mnogo stariji gospodin završio na njegovim leđima i nije mu dopustio da napravi bilo šta.

Pokušavao je hrvač da se izvadi iz nepovoljne pozicije. Odbranio je nekoliko puta pokušaj gušenja, ali nakon nešto više od dvije minute više nije mogao izdržati.

Oglasi

BJJ majstor ga je uspio uhvatiti u polugu, hrvač je tapkao i očigledno se ovaj momak poprilično precijenio i definitivno je pomislio da mu ne može niko ništa.

Ovo je još jedan dokaz da nevolju ne treba tražiti tamo gdje ne treba. Ovaj dečko očigledno je smatrao da je nepobjediv i mnogo stariji čovjek mu je pokazao da nije tako dobar kao što misli.

U posljednje vrijeme je dosta sličnih snimaka u kojem nevolju traže ljudi koji umisle da su nepobjedivi. Nažalost, često shvate da je situacija zapravo drugačija.

Naravno, sve izazove u borilačkom sportu treba ostaviti za borilačku arenu. Nije obračunima mjesto na ulici, ali ovakvih stvari uvijek će biti.

Ovakve stvari nemojte pokušavati u kafani, ali ni kod kuće.

Oglasi