Ovaj momak tvrdi da Khabib s njim ne bi izdržao ni 30 sekundi: "Mogu li ja zaustaviti Cristiana?"
Foto - Instagram

Bo Nickal je veoma samouvjeren

Ovaj momak tvrdi da Khabib s njim ne bi izdržao ni 30 sekundi: "Mogu li ja zaustaviti Cristiana?"

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov je tokom karijere često znao uništavati ljude koji su tvrdili da im on u borbi ne može ništa.

Niko nije bio ni blizu pobjede nad Khabibom koji je na kraju otišao u penziju s omjerom 29-0.

Ipak, američki MMA borac i nekadašnji hrvač Bo Nickal tvrdi da Khabib s njim u hrvanju ne bi imao previše šansi i da bi za njega The Eagle bio lagan zalogaj.

"Iskreno, kada bih se hrvao s Khabibom, on ne bi izdržao više od 30 sekundi", rekao je Nickal i nastavio je:

"Dobro, možda bi izdržao 60 sekundi. Ne želim da me ljudi pogrešno shvate. Znam da je žestok, jedan od najboljih MMA boraca ikad, ali on radi sambo čitav život. Hrvanje je druga priča", uvjeren je Nickal.

Oglasi

Nije se na ovim riječima zaustavio:

"To je isto kao da me pitate da li bih mogao zaustaviti Cristiana Ronalda da ne postigne gol. Tako bi izgledao moj susret s Khabibom. Poštujem ga, ali hrvanje je moj svijet i on ne bi dugo izdržao sa mnom".

Interesantno, Bo je u profesionalnom MMA debiju prije dva dana slavio nokautom, a ovaj 26-godišnjak je u hrvačkoj karijeri na omjeru od 120 objeda i tri poraza (NCAA).

Da ipak nije toliko dominantan pokazuju rezultati s takmičenja za Olimpijske igre gdje je dva puta poražen od Davida Taylora, te od Gabea Deana.

Ukupno je u hrvanju slobodnim stilom u seniorskoj konkurenciji na omjeru od 28 pobjeda i 10 poraza.

Top Komentari

denimen9
Normalno da čečensko govedo nebi izdržalo.
0 15
davide.azzurri
Jos jedan levat u nizu zeljan paznje
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi