Slavna 'Zvijer' s 50 godina u formi života: "Ima dvije žene, težak je 140 kg, trenira 'kao lud'
Amerikanac je nekada mnogima bio strah i trepet (Foto: K1 World GP)

Bob Sapp izgleda nestvarno

Slavna 'Zvijer' s 50 godina u formi života: "Ima dvije žene, težak je 140 kg, trenira 'kao lud'

Midhat Šljivak

Bob Sapp nekada je bio jedan od najstrašnijih boraca svijeta. Punio je Amerikanac dvorane gdje god bi se pojavio zbog svog fizičkog izgleda, ali 2018. godine je shvatio da mu je dosta borbe i povukao se sa scene. Međutim, ostao je u treningu i izgleda bolje nego ikad.

Američka zvijer Bob Sapp se na borilačkoj sceni pojavio 2002. godine. Postao je istinski fenomen i mnogi su mislili da mu niko ništa neće moći.

Međutim, kako su godine odmicale bivši igrač američkog fudbala je posustajao. Porazi su se redali, da bi 2018. godine konačno rekao dosta i povukao se sa scene.

Iako više ne radi borbe 50-godišnjak žestoko trenira. Otkrio je to njegov veliki prijatelj, MMA borac Quinton 'Rampage' Jackson. Tvrdi da je Sapp tek sada zvijer.

"Bob Sapp više ne lumpuje. Taj šupak trenira sedam-osam sati svaki dan", otkriva Rampage i nastavlja:

Oglasi

"Još uvijek je pravo dijete u duši. Ima 140 kilograma i samo sedam posto masti u tijelu. Tip je zdrav, ne uzima steroide. Dok se borio stalno je bio na njima, ali ne sad. Baš je čist".

Bob Sapp mnogo bolje izgleda nego tokom borilačkih dana (Foto: Instagram)

"Trening mu je postao opsesija. Svaki dan se maksimalno forsira. Pokušao sam napraviti trening s njim na Tajlandu, ali nisam mogao podnijeti jačinu, niti naopraviti bilo šta što je on. Nevjerovatno je ono što radi".

Otkrio je Rampage kako Sapp živi s dvije žene i da se izuzetno poštuju međusobno.

"Nedavno je bio u Las Vegasu s dvije žene. Da, ima dvije žene. Jedna je Japanka, druga je čini mi se iz Južne Amerike. Zvao me da im završim karte za UFC", otkriva Jackson.

Bob Sapp karijeru okončao negativnim rekordima

Bob Sapp se u karijeri borio u mješovitim borilačkim vještinama (MMA) i kickboxingu. Krenuo je dobro, završio kao predmet ismijavanja i plaćenik za padanje.

Oglasi

Amerikanac je u borilački svijet ušao kao istinska zvijer. Dijelio je ring i oktagon s brojnim legendama, ali sve je upropastio zbog neprofesionalnosti.

Partijao je i opijao se pred borbe. Postao je slučajni prolaznik i plaćenik za padanje, te 'nabijanje skorova', pa je karijere u oba sporta okončao negativnim rekordima.

U MMA je karijeru okončao s omjerom od 12 pobjeda i 20 poraza. Ipak, oprostio se pobjedom na Rizin 13 eventu 2018. godine protiv Osunaarashija. Čak 16 borbi je izgubio prekidom u prvoj rundi i tu je sve jasno.

Što se kickboxing karijere tiče na učinku je od 12 pobjeda i 19 poraza. Od značajnijih skalpova vrijedi izdvojiti dvije pobjede koje je na početku karijere ostvario nad čuvenim Ernestom Hoostom.

Da je trenirao tada kao što trenira sad vjerovatno bismo pričali o mnogo boljem učinku zvijeri, a ovako se o njemu govori kao o pukom prolazniku kroz svijet borilačkog sporta.

Sapp je naravno još uvijek popularan u Aziji. Zarađuje ogromne cifre od reklama, posebno u Japanu i tamo je zaštitno lice brojnih kompanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi