Mišićavi lik se širio po teretani, pogrešnog je zakačio ramenom, pa završio uspavan
Često možemo vidjeti žestoke nokaute u uličnim obračunima, a ovog puta je do sukoba između borca i napuhanog tipa došlo u teretani

Mišići ne znače apsolutno ništa

Mišićavi lik se širio po teretani, pogrešnog je zakačio ramenom, pa završio uspavan

M. Šljivak

Dobro je poznato da mišići ne znače apsolutno ništa u svijetu borilačkog sporta, a još jedan dokaz tome stigao je iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je napuhani lik dobio ozbiljne batine jer se 'širio' po teretani.

Imati isklesane mišiće ne znači ništa u borilačkom svijetu. Dosta je onih koji su izrezani do savršenstva, ali uzalud im je to kada dođu pred nekog ko se zna boriti.

Scena iz jedne teretane u Sjedinjenim Američkim Državama još je jedan dokaz da mišićavi bodybuilderi nemaju previše mogućnosti da se nose s pravim borcima.

Ovaj nesretnik se širio po teretani. Smatrao je kako je nedodirljiv samo zbog toga što ima ogromne mišiće, ali je naišao na pogrešnog čovjeka (kickboxer).

On je u prolazu zakačio momka, ali to mu nije trebalo. Još je usput odlučio prigovoriti i prvi zadati udarac, no njegovo samopouzdanje brzo je splasnulo.

Uslijedila je serija udaraca od strane kickboxera. Mišićavi tip je ubrzo završio na podu, a prisutni ljudi u teretani su uspjeli zaustaviti još veći haos.

Oglasi

Mir je trajao samo 10-ak sekundi. Napuhani je ponovo krenuo u obračun i očigledno mu nije bilo dosta batina koje je dobio.

Zato je u konačnici završio nokautiran. Kickboxer ga je jednim udarcem završio i poslao u nokaut gdje se priča za ovog mišićavog lika završila.

Snimak je upravo tu i prekinut. Ne zna se šta se dalje dešavalo s njim, ali jasno je da je poprilično teško nokautiran.

Ovo je samo još jedan dokaz da mišići u borbi ne znače ništa i da su borci poprilični favoriti kada uđu u obračune s napuhanim likovima bez ikakve podloge.

Na snimku iznad pogledajte ovaj zaista nevjerovatan duel iz teretane u kojem je napuhani lik izvukao deblji kraj.

Oglasi