Boks se vraća u dvorištu poznatog promotora: Zamislite vatromet, a bokseri izlaze...

Eddie Hearn spreman da ugosti borce

Boks se vraća u dvorištu poznatog promotora: Zamislite vatromet, a bokseri izlaze...

Midhat Šljivak

Svijet boksa je kao i drugi sportovi itekako pogođen koronavirusom.

Međutim, uskoro bi se najbolji bokseri svijeta mogli vratiti borbama i to bez publike. Poznati promotor Eddie Hearn spreman je organizovati mečeve u svom dvorištu.

"Samo zamislite. Ljeto je, vatromet u pozadini, a iza se pojavljuju Whyte i Povetkin. Bokserski spektakl u mom dvorištu? Fantastično", rekao je Hearn i nastavio je:

"Velika je to misija. Spremni smo da u dvorištu izgradimo svlačionice za borce, prostor za ring i pokušavamo uključiti što manje ljudi u sve to. U pregovorima smo s obližnjim hotelima gdje bi boravili borci, a svi bi naravno bili testirani i maksimalno zaštićeni", istakao je Hearn.

Poznati promotor sprema povratak boksa za sredinu jula ili augusta, a prvi meč koji bi se mogao održati u njegovom dvorištu je duel Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi