Joshuin menadžer ponovo podcjenjuje Ruiza: Meni izgleda bucmasto...
(Foto: EPA)

Eddie Hearn uvjeren u ono što priča

Joshuin menadžer ponovo podcjenjuje Ruiza: Meni izgleda bucmasto...

Midhat Šljivak

Andy Ruiz JR branit će naslove prvaka svijeta teške kategorije protiv Anthonyja Joshue 7. decembra u Saudijskoj Arabiji.

Od objave revanša oba borca se uveliko pripremaju za borbu, a mnoge je iznenadila činjenica da je Ruiz izgleda mnogo mršavije u odnosu na prvu borbu u kojoj je šokirao svijet nokautom u sedmoj rundi.

Ipak, promotor Anthonyja Joshue i organizator revanša Eddie Hearn nije baš uvjeren da je Meksikanac izgubio kilograme i ponovo ga poprilično podcjenjuje.

"Mislim da izgleda poprilično bucmasto. Vjerujem da izgleda teže nego ranije, ali sve je stvar percepcije. Na videu koji sam pogledao ne mislim da je izgledao mršavije u odnosu na zadnji kamp", smatra Hearn.

Smatra Hearn kako je Ruiz koristio stari trik kako bi izgledao mršavije.

"Postoji fotografija na kojoj se naginje naprijed. To je stari trik, nagneš se naprijed, a ostatak tijela pomakneš prema nazad. Taj rik ti oduzme mnogo kila i možda je to učinio", istakao je Hearn.

Podsjetimo, Hearn i Joshua su odabrali Ruiza za meč 1. juna kako bi se lagano odbranili naslovi prvaka svijeta, ali je Meksikanac nokautirao britansku zvijezdu i oduzeo mu je pojaseve.

View this post on Instagram

‼️Giveaway Closed‼️ Thank you to the two winners tagged to this post 👍 I’m working on my next giveaway coming soon.

A post shared by Andy Ruiz Jr (@andy_destroyer13) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi