Oni su ponos nacije: Četiri zlata za Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu

Svaka čast našim predstavnicima

Oni su ponos nacije: Četiri zlata za Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu

E. Čaušević

U Gruziji se trenutno održava Evropsko prvenstvo u karateu, a Bosna i Hercegovina nastavila je da briljira. Predstavnici naše zemlje imaju dan iz snova jer je naš tim došao do nevjerovatne četiri zlatne medalje.

Dan je počeo fantastično za Bosnu i Hercegovinu jer je Ali Arnautović osvoji zlatnu medalju i postao prvak Evrope u karateu u kadetskoj konkurenciji.

Arnautović je u finalnom okršaju savladao predstavnika iz Ukrajine sa 1:0, no to je bio samo početak fantastičnog dana za našu zemlju.

Drugo zlato za Bosnu i Hercegovinu osvojio je Bekir Grabus koji je postao također prvak Evrope i to u kategoriji borbe U21 - 67 kilograma. On je u finalnoj borbi pobijedio predstavnika Gruzije sa 2:1.

Međutim, tu se naši fantastični predstavnici nisu zaustavili, te su nastavili da oduševljavaju javnost u BiH.

Oglasi

Do trećeg zlata BiH stiže u kategoriji borbe U21 - 61 kilogram, a na vrhu postolja našla se Emina Sipović koja je postala prvakinja Evrope.

Sipović je u finalnom okršaju ubjedljivo sa 4:1 savladala predstavnicu Slovenije i zasluženo osvojila zlatnu medalju.

Šlag na tortu stavio je Anes Bostandžić osvajanjem četvrte zlatne medalje na ovom prvenstvu za našu zemlju.

Bostandžić je deklasirao u dinalu predstavnika Azerbejdžana sa 8:0 u kategoriji borbe U21 +84 kilograma.

Treba istaći da je Bosna i Hercegovina na Evropskom prvenstvu u Gruziji druga na tabeli po broju osvojenih zlatnih medalja.

Ispred naše selekcije nalazi se samo Francuska sa šest zlatnih medalja. Naša selekcija je pored četiri zlatne medalje osvojila još po jednu srebrenu i bronzanu medalju što je zaista nevjerovatan učinak.

Top Komentari

CeZenicaLik
Aferim
2 0
zeničkidokosti
Bravo, bravo, bravo, ponosni smo na vas i na vaš cijeli stručni štab!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi