Čuveni borac kolegu nazvao teroristom jer podržava Islama Makhacheva
Foto - Screenshot

Nevjerovatno

Čuveni borac kolegu nazvao teroristom jer podržava Islama Makhacheva

M. Šljivak

Nekadašnji MMA borac, a danas poznati podcaster Brendan Schaub, našao se u centru pažnje jer je sagovornika nazvao teroristom jer je podržao Islama Makhacheva u borbi protiv Charlesa Oliveire.

Borba za UFC prvaka lake kategorije između Makhacheva i Oliveire koja se održava tokom vikenda u Abu Dhabiju privlači ogromnu pažnju širom svijeta, a upravo su o njoj raspravljali Schaub i Bryan Callen.

Callen je kao pobjednika ovog meča odabrao Makhacheva i objasnio je kako će se borba odvijati onako kako Dagestanac bude želio.

"Makhachev će ga baciti dole, zadržati ga dole i natjerat će ga na predaju", rekao je Callen dok je Schaub konstantno pričao da se to neće dogoditi.

Zatim je ovaj nekadašnji borac izustio nešto što su mnogi protumačili kao uvredu prema Makhachevu. Zbog podržavanja dagestanskog borca Callena je nazvao teroristom.

Oglasi

"Misliš da će ga rušiti i zatim prisiliti na predaju. Ne, ne, ne. Ništa se od toga neće desiti. Na strani si Makhacheva je*eni teroristo", ispalio je Schaub.

Za mnoge je ovo uvreda prema Islamu i Schaub je primio dosta kritika na svoj račun u proteklih nekoliko sati.

Brendan Schaub je MMA karijeru završio 2014. godine sa omjerom 10-5, a najveću pobjedu karijere upisao je protiv Mirka Filipovića.

Iako je bio u najboljim godinama odlučio je da MMA više nije za njega. Priznao je kako se boji ući u oktagon i odlučio je otići u penziju.

Sada vodi popularan podcast o ovom sportu, a na naslovnicama svjetskih medija pojavio se u augustu prošle godine kada je spasio troje djece iz olupine automobila nakon teške saobraćajne nesreće.

Top Komentari

imeiime
Na faci i u ocima mu se vidi da je glup. Izgleda slicno kao pokojni fedja duduk
1 3
Karlosicroberto
Panglu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi