Pedofil konačno na sudu zbog napada na sina velikog šampiona - Da ga je stigao ne bi dočekao suđenje
Čuveni UFC šampion pokušao je sam riješiti problem s pedofilom koji mu je napao sina i zbog toga je zaglavio osam mjeseci u zatvor (Foto: Screenshot)

Cain Velasquez prisustvovao suđenju

Pedofil konačno na sudu zbog napada na sina velikog šampiona - Da ga je stigao ne bi dočekao suđenje

M. Šljivak

MMA legenda Cain Velasquez (40) proveo je iza rešetaka osam mjeseci nakon što je u februaru prošle godine jurio automobilom za pedofilom Harryjem Goularteom kako bi mu sam presudio zbog bludničenja nad njegovim petogodišnjim sinom. Cain je koristio oružje i ranio je Goularteovog očuha koji je bio s njim u kolima. Pedofilu je počelo suđenje, a svjedočio je maleni sin legendarnog UFC šampiona.

Cain Velasquez je u februaru prošle godine pokušao okončati život pedofila Harryja Goulartea. Ovaj je bludničio nad njegovim sinčićem i legendarni MMA šampion je odlučio da riješi sve vlastitim rukama.

Krenuo je u juranjavu za pedofilom. Kada je vidio da ga ne može stići počeo je pucati na džip gdje se nalazio Goularte, ali je pogodio njegovog očuha.

Velasquez je istog trenutka uhapšen. Osam mjeseci je proveo u zatvoru prije nego što je u novembru konačno pušten uz kauciju od milion dolara.

Proces protiv Goularte počeo je jučer. Prvi svjedok je bio petogodišnji sin MMA zvijezde koji je svjedočio o svemu što je doživio.

Velasquez je također bio prisutan na početku suđenja. Ogromno osiguranje prisustvovalo je u sudnici iz straha da bi se nešto ponovo moglo desiti.

Oglasi

Apsolutno se svi nadaju kako će pedofil završiti iza rešetaka. On je već imao ranije napade na djecu i svi se pitaju kako i zašto je on uopšte na slobodi.

Kada je Cain krenuo da dijeli pravdu vlastitim rukama dobio je veliku podršku javnosti. Svi su bili složni da je njegov napad bio sasvim opravdan i da bi svako isto napravio za svoje dijete.

Nažalost, na kraju je Velasquez mjesece proveo u zatvoru. Trenutno je pod kaucijom na slobodi, ali mu i dalje prijeti višegodišnja zatvorska kazna.

Proces protiv njega za pokušaj ubistva se još uvijek vodi. Optužen je po 10 tačaka i prijeti mu kazna od 20 godina do doživotnog zatvora.

Dok je na slobodi Velasquez mora nositi nanogicu i ići na savjetovanje, a iako je u sudnici sjedio na nekoliko metara od pedofila, to je posebna okolnost jer mu je inače zabranjen prilazak Goularteu na 300 metara.
Cain Velasquez je karijeru završio s omjerom 14–3, ali povrede su razlog zbog kojeg nije napravio još veću karijeru. Bivši je UFC šampion i jedan od najboljih teškaša koji su se ikad pojavili.

Top Komentari

Zulfikar
Samo ohladiti bolesnika, i to javno maljem u glavu.
2 0
E.Car
Velasquez vec sada znas da ces biti osuđen jer pedheri i pedofili upravljaju svijetom. Trebao si ga udaviti pred čitavim svijetom i otići na robiju znajući da si učinio dobro.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi