Čuveni šampion konačno na slobodi: Osam mjeseci sud je strahovao da će se dočepati pedofila
Cain Velasquez je jedan od najvećih MMA boraca svih vremena i nekadašnji je UFC šampion teške kategorije. Mnogima je omiljen borac (Foto - Instagram)

Cain Velasquez izašao iz zatvora

Čuveni šampion konačno na slobodi: Osam mjeseci sud je strahovao da će se dočepati pedofila

M. Šljivak

Čuveni MMA borac Cain Velasquez (40) pušten je iz zatvora uz kauciju od dolara i to nakon što je iza rešetaka proveo osam mjeseci zbog pokušaja ubistva pedofila koji je zlostavljao njegovom maloljetnog sina.

Legendarni Cain Velasquez konačno je na slobodi. Nakon osam mjeseci iza rešetaka zbog pokušaja ubistva pedofila koji mu je zlostavljao sina, nekadašnji UFC šampion teške kategorije pušten je na slobodu uz kauciju od milion dolara.

Sud u Santa Clari je nakon mjeseci odbijanja odlučio konačno odrediti kauciju za puštanje čuvenog šampiona. Ona iznosi milion dolara, ali mora se držati određenih pravila.

  
Cain Velasquez je konačno na slobodi. Osam mjeseci je sud u Santa Clari odbijao da odredi kauciju plašeći se za sigurnost pedofila

Tako će Velasquez morati da nosi nanogicu, morat će ići na savjetovanje, a zabranjen mu je prilazak na 300 metara pedofilu Harryju Goularteu.

Podsjetimo, Cain Velasquez je u februaru ove godine automobilom jurio Goulartea koji je zlostavljao njegovog četverogodišnjeg sina i pucao je iz automobila prema njemu, no ranio je njegovog očuha koji je bio u autu.

Na jurnjavu automobilom i dijeljenje pravde pištoljem se odlučio jer se nije mogao rukama dočepati pedofila koji je ostao na slobodi iako je zlostavljao nesretnog dječaka.

Oglasi

MMA zajednica čvrsto je stala uz Velasqueza. Tražili su njegovo oslobađanje, a koliku podršku ima ova legenda pokazuju i brojne poruke nakon njegovog puštanja na slobodu.

Brojna poznata imena iz svijeta mješovitih borilačkih vještina pozdravili su ovu odluku. Posebno se izdvaja poruka Damiena Browna.

"Ne morate dijeliti moje mišljenje, ali ovo je vjerovatno najbolja stvar koja se dogodila u posljednje vrijeme. Cain će vjerovatno opet u zatvor, ali sad barem može presudu čekati uz porodicu. Ako pedofil može slobodno šetati, to mora i Cain", napisao je Brown dok većina drugih piše da je bilo i vrijeme da Velasquez izađe iz zatvora.

Advokat Mark Geragos bio je veoma zadovoljan odlukom suda da Caina konačno pusti na slobodu.

"Zadovoljni smo. Može konačno ići kući i započeti proces oporavka. Bio je ovo veliki napor za njega i sad konačno ide kući", rekao je Geragos.

MMA legenda još uvijek se suočava s optužbama po 10 tačaka, među kojima je i pokušaj ubistva, a prijeti mu kazna od 20 godina do doživotnog zatvora.

Cain Velasquez je karijeru završio s omjerom 14–3, ali povrede su razlog zbog kojeg nije napravio još veću karijeru. Bivši je UFC šampion i jedan od najboljih teškaša koji su se ikad pojavili.

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi