Tužna slika šampiona: On okovan iza rešetaka, a zlostavljač njegovog djeteta šeta na slobodi
Foto - Screenshot

Cain Velasquez se suočava s doživotnom kaznom zatvora

Tužna slika šampiona: On okovan iza rešetaka, a zlostavljač njegovog djeteta šeta na slobodi

M. Šljivak

Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, Amerikanac Cain Velasquez (40), već je mjesecima iza rešetaka zbog pokušaja ubistva.

Nekadašnji UFC šampion je u martu ove godine uhapšen nakon što je pokušao ubiti čovjeka koji je zlostavljao njegovog četverogodišnjeg sina.

Velasquez je izgubio glavu. Našao je zlostavljača i krenuo je da ga likvidira, ali na njegovu nesreću umjesto njega, pogodio mu je očuha.

Policija je uhapsila čuvenog šampiona. On je od marta u zatvoru, iako ranije nije imao dosje, dok je zlostavljač odavno na slobodi, iako je i ranije imao gomilu prekršaja vezanih za zlostavljanje djece.

Velasquez se prije dva dana pojavio na novom saslušanju. Suđenje još uvijek nije počelo, a datum će biti određen 7. novembra.

Oglasi

Advokati MMA borca bijesni su zbog činjenice da mu nije odobrena mogućnost izlaska uz kauciju.

"Činjenica da naš klijent sjedi u zatvoru bez mogućnosti izlaska uz kauciju, a da predator slobodno šeta ulicama, nema nikakvog smisla. Sistem ja potpuno zakazao", rekao je advokat Mark Geragos.

Cain Velasquez ima podršku čitavog svijeta. Mnogi vjeruju da je sistem u njegovom slučaju zakazao i traže da se slavni borac oslobodi optužbi.

Nažalost, Cain bi mogao dobar dio života provesti iza rešetaka i vrlo je moguće da će biti osuđen usprkos velikoj podršci javnosti.

Prema informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država Velasquez se suočava s kaznom zatvora od minimalno 20 godina, pa do doživotne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi