Canelo traži 200 miliona za borbu s 'čudovištem', spušten je kao nikad: "Uzmi lovu i kupi sebi mu*a"
Za sada Canelo nema namjeru da se bori s Davidom Benavidezom (AP Photo/John Locher)

Ne želi Benavideza u ringu

Canelo traži 200 miliona za borbu s 'čudovištem', spušten je kao nikad: "Uzmi lovu i kupi sebi mu*a"

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boksera svijeta Saul Canelo Alvarez zatražio je cifru između 150 i 200 miliona dolara za borbu protiv Davida Benavideza.

Jedan od najboljih boksera svijeta Saul Canelo Alvarez zatražio je cifru između 150 i 200 miliona dolara za borbu protiv Davida Benavideza.

Šampion svijeta u četiri različite težinske kategorije i jedan od najboljih boksera svijeta, Saul Canelo Alvarez, nema namjeru da se uskoro bori protiv privremenog prvaka WBC-a u srednoj kategoriji Davida Benavideza.

Ne postoji ljubitelj boksa koji ne želi vidjeti obračun ove dvojice boraca. Međutim, Canelo kao da izbjegava borbu, pa je zatražio 150 do 200 miliona dolara da se nađe u ringu s 'Čudovištem'.

Meksikanac je opovrgao navode da je odbio 55 miliona dolara za borbu i tvrdi da od svakog rivala može inkasirati toliko novca za borbu.

Oglasi

"Nije tačno da su mi išta ponudili. Ne znam otkud vam to. On vam je rekao? 55 miliona mogu zaraditi od bilo koje borbe. To je ništa", rekao je Canelo i dodaje:

"Benavidez mi ne donosi ništa osim 10-ak kila više u borbi. To je to. Ne može mi on ništa ponuditi. Ali, ako mi neko od promotora ponudi 150 do 200 miliona dolara, sutra ću s njim raditi meč. To je jedini razlog zbog kojeg bih se borio s njim jer mi trenutno samo donosi višak kila", rekao je Alvarez aludirajući da je 27-godišnji Amerikanac skidao gotovo 10 kila za svoj posljednji meč protiv Demetriusa Andradea, ali i zbog činjenice da je dva puta ostajao bez pojasa zbog prekoračenja kilaže na vaganju.

Benavidez je ekspresno reagovao na ove riječi meksičkog boksera. Poručio mu je da uzme novac koji će dobiti i da kupi sebi muda.

"Ako ti nemam šta ponuditi zašto onda tražiš 150-200 miliona dolara za borbu s nekim ko ne vrijedi ništa? Nadam se da će ti nakon tih 150 miliona dolara ostati nešto da kupiš par muda", poruka je neporaženog američkog boksera.

Oglasi

Benavidez se smatra borcem koji ima rješenje za velikog šampiona. Ima veličinu, brzinu i moć da Canelu napravi ozbiljne probleme. Ipak, Alvarez tvrdi da on nakon svih borbi nema više šta dokazivati.

"Nemam potrebe da se borim s bilo s kim, nema potrebe da ikom išta dokazujem. Uvijek ste mi nalazili različite likove i sa svima sam se borio. Nema potrebe da dokazujem više išta, sve sam napravio u karijeri", rekao je Canelo.

Legendarni Meksikanac je šampion u četiri različite kategorije, a iako su mu samo 33 godine već je odradio 64 borbe u kojima je na omjeru od 60 pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča.

U karijeri su ga pobijedili samo nevjerovatni Rus Dmitry Bivol, te čuveni Floyd Mayweather.

S druge strane David Benavidez koji ima meksičku krv u sebi odradio je ukupno 28 borbi i svi ih je dobio od čega je 24 nokautom. Nosi nadimak 'Čudovište.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti