Kralj boksa se u ringu poigrao s rivalom, a sudijske kartice sve govore
(AP Photo/John Locher)

Canelo pobijedio Charla

Kralj boksa se u ringu poigrao s rivalom, a sudijske kartice sve govore

Midhat Šljivak

Saul Canelo Alvarez dominantno je odbranio titule prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji nakon što je u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Jermella Charla. Sudije nisu imale nikakve dileme, dvojica su dala pobjedu Canelo od 118-109, a jedan 119:108.

Canelo Alvarez bez većih je problema odbranio naslove prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji. Ni Jarmell Charlo nije imao rješenje za čudesnog Meksikanca koji je stigao do nove pobjede.

Dominirao je Canelo tokom 12 rundi. Slao je protivnika i na pod u sedmoj rundi, a ovaj je nekako uspio da je završi, no nije imao nikakvu šansu da dože do pobjede i na kraju su sudije imale lagan posao.

Dvojica sudija Max De Luca i David Sutherland bodovali su meč 118:109 u korist Canela, a Steve Weisfeld je na karticama imao 119-108.

Oglasi

Alvarez je presretan zbog nove pobjede i tvrdi da mu u ovakvoj izvedbi ne može niko ništa.

"Ovakvog Canela niko ne može pobijediti. Volim boks je*eno mnogo. Ovo je moj život", rekao je Meksikanac i na pitanje je li naredni rival David Benavidez je rekao:

"Ne znam. Baš me briga. Jak sam kao zemlja i borit ću se sa svima", rekao je Canelo.

Charlo se nije pravdao zbog poraza. Jasno mu je da je bio loš.

"Osjećam kao da nisam bio pravi ja. Nema izgovora, tako je kako je. Prihvatam udarce i nosit ću se s tim", rekao je Charlo.

Alvarezu je ovo 60. pobjeda u karijeri u kojoj ima još dva poraza i dva neriješena rezultata. Držao je titule u četiri različite kategorije i mnogi ga nazivaju kraljem boksa.

S druge strane Charlo je na omjeru od 35 pobjeda, dva poraza i jednog neriješenog meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi