Anthony Joshua već danima uznemirava bivšeg šampiona: "Plastični gangster, dođi ako si muško"
Bivši bokser ima problem s Joshuom (Photo: Every Second Media)

Carl Froch otkriva

Anthony Joshua već danima uznemirava bivšeg šampiona: "Plastični gangster, dođi ako si muško"

Midhat Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta supersrednje kategorije, Britanac Carl Froch (46), otkriva kako ga već danima porukama uznemirava niko drugi do Anthony Joshua.

Carl Froch nekada je bio dobar prijatelj s Anthonyjem Joshuom. Prijateljstvo se raspalo 2021. godine kada je Joshua otišao od trenera Roba McCrackena, a sada je njihov odnos otišao poprilično predaleko.

Froch je nedavno otkrio kako ga Joshua često uznemirava. Danonoćno mu šalje poruke i prijeti. Javno je otkrio samo dio poruka

"Pokazao sam samo 10 posto poruka koje mi je poslao. Ponaša se kao školarac i poput plastičnog gangstera. Patetičan je", rekao je Froch i dodaje:

"Piše mi tokom noći, četiri poruke je izbrisao. Imao sam gomilu zlostavljanja i ne smeta mi da se s tim nosim kao muškarac."

Pozvao je Froch Joshuu na obračun. Želi da probleme riješe kao muškarci.

Oglasi

"Ako mi već šalješ poruke, uznemiravaš me, a zatim brišeš poruke i ne javljaš se na telefon kada te pozovem da pričamo kao muškarci. Meni ne smeta da se nađemo i da riješimo sve kao muškarci", rekao je Froch.

Carl Froch je nekadašnji šampion svijeta supersrednje kategorije. Karijeru je okončao s 2014. godine s omjerom od 33 pobjede i dva poraza.

Od 33 pobjede 24 je puta slavio nokautom, a poraze su mu nanijeli Andre Ward i Mikkel Kessler.

Popularni Kobra je 12 godina stariji od Joshue i teško da bi imao ikakve šanse u ringu protiv mnogo težek i većeg boksera. Ipak, on je spreman za obračun, pa na bilo koji način.

Oglasi

Eddie Hearn: "Anthony Joshua je trenutno nepobjediv"

Poznati promotor koji se brine o karijeri Anthonyja Joshue, Eddie Hearn, smatra svog borca trenutno najboljim na svijetu.

Iako već odavno nije šampion svijeta AJ je u posljednje vrijeme zabilježio nekoliko vrhunskih pobjeda i za Hearna je on bez dileme najjači.

"Anthony Joshua je bez ikakve dileme najbolji teškaš na svijetu. Ne postoji čovjek koji ga trenutno može pobijediti", samouvjereno tvrdi Hearn i dodaje:

"Neće ga niko pobijediti, najbolji je na svijetu. Ovaj čovjek je divljak, zvijer, najbolji teškaš na svijetu", tvrdi Hearn.

AJ novi meč ima 21. septembra kada će napasti IBF pojas kojeg drži Daniel Dubois. Bit će to prilika da ponovo postane šampion svijeta.

IBF pojas ostavio je Oleksander Usyk koji je već u dva navrata pobijedio Joshuu, pa je Britanac na omjeru od 28-3 uz 25 nokauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi