Filip Hrgović tek sad vidi da je propustio priliku života: Usyk se javio i prepustio IBF pojas
El Animal je ispustio šansu karijere (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

El Animal može samo da žali

Filip Hrgović tek sad vidi da je propustio priliku života: Usyk se javio i prepustio IBF pojas

Midhat Šljivak

Anthony Joshua i Daniel Dubois borit će se 21. septembra za IBF pojas prvaka svijeta teške kategorije. Ukrajinac Oleksander Usyk odrekao se ovog pojasa u korist ovih boksera kako bi organizacija mogla ići dalje.

Anthony Joshua i Daniel Dubois borit će se 21. septembra za IBF pojas prvaka svijeta teške kategorije. Ukrajinac Oleksander Usyk odrekao se ovog pojasa u korist ovih boksera kako bi organizacija mogla ići dalje.

Oleksander Usyk do sinoć je imao status apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije. Ukrajinska mašina je do ovog uspjeha stigla pobjedom protiv Tysona Furyja 18. maja, a nešto više od mjesec dana kasnije odlučio se odreći pojasa.

Daniel Dubois je pobjedom nad Filipom Hrgovićem početkom ovog mjeseca postao privremeni šampion IBF-a. Dobio je i ulogu obaveznog izazivača, a kako Usyk ima zakazan revanš s Tysonom Furyjem za decembar, on nije u mogućnosti da brani pojas ove organizacije.

Zato je odlučio da ga se odrekne, pa će 21. septembra u Londonu za regularni IBF pojas rukavice ukrstiti Anthony Joshua i Daniel Dubois.

"Anthony i Daniel. Znam koliko vam je IBF pojas bitan. On je moj poklon vama za 21. septembar", poručio je Usyk u video poruci.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/usykaa/status/1805708151020245004[/twitter]

Tek sada je jasno kakvu je priliku ispustio hrvatski bokser Filip Hrgović koji je 1. juna tehničkim nokautom u osmoj rundi izgubio meč od Duboisa.

El Animal je u tom meču bio popriličan favorit. Ipak, arogancija i prevelika samouvjerenost su ga skupo koštali, pa je nakon ogromnih posjekotina meč prekinut u osmoj rundi, a Britanac je uzeo privremeni IBF pojas.

I ne samo to. Dynamite je dobio milionsku borbu protiv najveće britanske zvijezde i nekadašnjeg šampiona svijeta Anthonyja Joshue, a koja će se održati na kultnom stadionu Wembley pred 80.000 ljudi.

Oglasi

Hrgović je nakon svega definitivno najveći gubitnik. Imao je sve u svojim rukama, najavljivao je dolazak na tron, no na kraju je brutalno spušten na zemlju.

Filip Hrgović je svjestan šta je napravio

Po dolasku u Zagreb nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri Filip Hrgović je istakao kako je za njega ovo smak svijeta.

"Propustio sam priliku karijere. Ovo je za mene smak svijeta, ali sam i dalje uvjeren da sam izgubio od lošijeg borca. Bio sam uvjeren da ću ga dobiti", rekao je Hrgović koji tvrdi da je bio izuzetno bolestan pred meč, no nije ga želio otkazati.

Također, najavljivao je povlačenje iz boksa ako ga Dubois pobijedi. To naravno u 31. godini neće učiniti.

"Rekao sam da ću se povući ako me pobijedi. Vjerovao sam da on nije rang borca koji me može dobiti. Ne znam šta ću dalje, ali najradije više nikad ne bih boksovao. Uzet ću vremena da razmislim", poruka je El Animala.

Hrgoviću gotovo sigurno slijedi višemjesečna pauza. Vrlo je moguće da ga nećemo gledati do naredne godine jer mu je potreban potpuni restart karijere.

Top Komentari

user1676286668
Hahahahahah vreća za udaranje...ko ti dade taj nadimak el animal sta kako gdje ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi