Duboisu porasli apetiti nakon što je završio Hrgovića: "Razbit ću Joshuu"
Britanski teškaš kreće na tron (Foto: EPA)

Meč u septembru?

Duboisu porasli apetiti nakon što je završio Hrgovića: "Razbit ću Joshuu"

Midhat Šljivak

Daniel Dubois pobijedio je prethodnog vikenda Filipa Hrgovića tehničkim nokautom u osmoj rundi i uzeo je privremeni pojas prvaka svijeta teške kategorije po IBF verziji. Tu se nema namjeru zaustaviti i sada prijeti Anthonyju Joshui.

Daniel Dubois je u meč s Filipom Hrgovićem ušao kao autsajder. Britanac je međutim odradio sjajan posao i zaustavio je Hrvata tehničkim nokautom u osmoj rundi.

Ambicije su se Dynamateu povećale nakon ove pobjede. U rukama mu je sada privremeni IBF naslov, a Dubois se nada da će 21. septembra na Wembleyju s Anthonyjem Joshuom boksovati za regularni pojas.

Kao i mnogi ranije zaprijetio je Joshui da će ga nokautirati.

"Želim odmah uzeti taj prokleti pojas. Razbit ću Joshuu. Bit ću još i bolji nakon ove pobjede", rekao je Dubois.

Anthony Joshua mirno čeka novog rivala. Eddie Hearn tvrdi da je AJ trenutno u formi života i da je bolji od svih u teškoj kategoriji. Joshua je opušten i ne zanima ga ko je naredni rival.

Oglasi

"Moram ih birati jednog po jednog. Neće biti lako, ali neka dođu jedan po jedan", rekao je Joshua.

Dubois će, tvrdi AJ, vjerovatno biti nešto teži rival od drugih. Razlog je već stečeno iskustvo u velikim borbama.

"Dubois je imao jače borbe od većine i sigurno da je jači rival. Podigao se na ljestvici i vidjet ćemo šta će se dogoditi u budućnosti. Meni je svejedno s kim ću se boriti. Pojavit ću se i odraditi posao", istakao je Joshua.

On je nekada bio prvak svijeta teške kategorije, a titule je izgubio od Oleksandera Usyka. U karijeri je na omjeru od 28 pobjeda i tri poraza.

Dubois je s druge strane ranije bio WBA prvak teške kategorije i na omjeru je od 21 pobjede i dva poraza.

Top Komentari

Avatar_bh
Opet dizete Hrgu barem indirektno.Pa kako ce Dubois biti outsider protiv Hrge. Frajer je mrtvi prosjek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi