Joshui 'pukao film' usred emisije, skočio je i krenuo na Duboisa
Sukob šampiona i izazivača (Foto: Matchroom Boxing)

Problemi na sučeljavanju

Joshui 'pukao film' usred emisije, skočio je i krenuo na Duboisa

Midhat Šljivak

Anthony Joshua i Daniel Dubois imali su verbalni, a umalo i fizički obračun tokom prvog sučeljavanja koje su jučer odradili u Londonu.

Daniel Dubois od jučer je zvanično postao IBF šampion teške kategorije nakon što je privremeni pojas kojeg je osvojio pobjedom nad Filipom Hrgovićem postao regularni. Oleksander Usyk ga se odrekao u korist Duboisa koji će prvu odbranu naslova imati 21. septembra protiv Anthonyja Joshue na Wembleyju.

Jučer je ovaj meč zvanično najavljen. Očekuje se da bi čak 100.000 navijača moglo prisustvovati ovoj borbi, a stvari su se tri mjeseca ranije dobro zakuhale.

Anthony Joshua uglavnom važi za mirnog momka i nije 'majstor kuhinje'. Ipak, tokom razgovora o borbi s Duboisom došlo je do žestokog verbalnog, a umali i fizičkog obračuna.

U jednom trenutku AJ gubi živce nakon što mu je Dubois poručio da je spreman ovog trenutka da uđe u okršaj s njim.

"Nabit ću ti ovu stolicu u je*eno lice! Ne ponižavaj me", poruka je Joshue koji je potom ustao i krenuo je prema rivalu.

Oglasi

Srećom, osim teških riječi udarci nisu pali. Ipak, jasno je da će borba dvojice britanskih teškaša izazvati ogromnu pažnju.

U medijima se spominje kako je Dubois prije sedam godina tokom sparinga žestoko razbio Joshuu. AJ tvrdi da to nije istina.

"Pogodio me je dobrim udarcem, ali sam ostao na nogama. Ne znam otkud priča da me je nokautirao. Mnogi su tog dana bili u dvorani i znaju da se ništa nije dogodilo", rekao je Joshua i dodaje:

"21. septembra ću vam pokazati koliko sam dobar. Nema šanse da ću dopustiti nekom da me nokautira", poručio je Joshua.

Oglasi

Ni Daniel Dubois nije želio pričati o navodnom nokautu na sparingu.

"Ne želim pričati o takvim stvarima. Bilo je to prije sedam godina i iskreno, ne sjećam se toga", istakao je Dubois i nastavlja.

"Nisam došao da sparingujem s njim već da se borimo. Zadržimo misli o borbi. Ono što ću reći je da je sjajno iskustvo što dijelim ring s ovi momcima koji su u vrhu kategorije."

"Još jedna stvar, kad smo već kod sparinga. Ljudi su spominjali sparing sa mnom, pa su požalili. Ne želim da me prati loša sreća", poručio je Dubois uz obećanje:

"Poslat ću ga na spavanje. On je moja šansa da dostignem slavu."

Dynamite je u rečenici sa sparingom prozvao Hrvata Filipa Hrgovića koji je pred njihov meč za privremeni IBF naslov na sav glas pričao kako je prebio Duboisa na sparingu, no na kraju je u ringu Britanac izašao kao pobjednik prekidom u osmoj rundi.

Anthony Joshua u ovaj meč ulazi s četiri vezane pobjede i omjerom od 28-3, dok je Daniel Dubois na omjeru 21-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi