Čeka nas spektakl: Joshua i Wilder konačno dogovorili obračun u ringu!

Borba će biti u Velikoj Britaniji

Čeka nas spektakl: Joshua i Wilder konačno dogovorili obračun u ringu!

E. Čaušević

Aktuelni prvak svijeta u teškoj kategoriji Anthony Joshua konačno je uspio dogovoriti okršaj protiv Deontayja Wildera.

Joshua i Wilder se prepucavaju već godinama, a na kraju je američki bokser konačno odlučio da pristane na uslove aktuelnog prvaka. Wilder je želio da se borba održi u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je Joshuin tim bio protiv toga.

Za Joshuu jedino rješenje bila je borba u Velikoj Britaniji pred svojim navijačima na šta je Wilder na kraju i konačno pristao. Na svom Twitter profilu ovaj bokser je objavio da je pristao na uslove Anthonyja Joshue za meč u Velikoj Britaniji, ali da njegova ponuda od 50 miliona dolara za Britanca da se bori u Americi i dalje stoji na raspolaganju.

Borci još uvijek trebaju dogovoriti neke formalnosti, ali se očekuju da u ring uđu u septembru ili oktobru ove godine. Ukoliko uspiju dogovoriti i revanš onda se očekuje da se ova borba održi u Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti