Wilder najavio veliku promjenu u karijeri

Ide u nižu kategoriju

Wilder najavio veliku promjenu u karijeri

Midhat Šljivak

WBC šampion teške kategorije Deontay Wilder najavio je veliku promjenu u karijeri.

Dok bokserski svijet čeka njegov obračun sa Anthonyjem Joshuom za apsolutno prvaka, Amerikanac je donio važnu odluku za budućnost boksa.

Plan je sljedeći: Pobjeda nad Anthonyjem Joshuom, a zatim prelazak u cruiser kategoriju, gdje želi vladati u narednim godinama.

"Razmišljao sam dosta. Kada ujedinim titule teške kategorije, odlazim u cruiser kategoriju da preuzmem prevlast tamo", rekao je Wilder.

Ipak, pred njim će prvo biti duel protiv Joshue. Dogovor o borbi još nije postignut, ali bi do kraja godine dvojac mogao da se nađe u ringu.

Wilder je u karijeri odradio 40 borbi, sve je dobio od čega čak 39 nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi