Strpljenju Anthonyja Joshue došao kraj: Neće Wilder, ima ko hoće
Foto: EPA

Odluka do kraja nedjelje

Strpljenju Anthonyja Joshue došao kraj: Neće Wilder, ima ko hoće

Midhat Šljivak

Tim Anthonyja Joshue izgubio je strpljenje kada je u pitanju borba protiv Deontayja Wildera koju bokserski svijet željno iščekuje.

Dva teškaška prvaka već dugo pregovaraju o borbi, ali do dogovora nikako da dođe. Strpljenju je došao kraj i promotor Eddie Hearn će odgovor od Wilderovog tima čekati do kraja ove sedmice.

Ako Wilder ne pristane na uslove koje su mu ponuđeni AJ će se okrenuti borbi sa obaveznim WBA izazivačem Alexanderom Povetkinom.

"Mi smo odlučili da prva borba mora biti u Velikoj Britaniji. Nismo arogantni, ali jasno je ko je "A" strana u borbi i ona bi se trebala održati gdje ta strana želi. Ako Wilder pobijedi, onda on preuzima ulogu "A" strane. Wilderom vtim je iznio dobru ponudu, ali to nije iznos koji će promijeniti Anthonyjev život", rekao je Hearn uz napomenu da će do kraja sedmice čekati odluku tima Wilder.

Oba borca su neporažena u profesionalnim karijerama i njihov duel se dugo čeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti