Ciyrl Gane uzeo privremeni pojas UFC šampiona teške kategorije i prozvao Ngannoua
Foto - Screenshot

Francuz postao šampion

Ciyrl Gane uzeo privremeni pojas UFC šampiona teške kategorije i prozvao Ngannoua

Midhat Šljivak

Francuz Ciyrl Gane uzeo je pojas privremenog UFC prvaka teške kategorije nakon što je u Houstonu tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Derricka Lewisa.

Gane je odradio još jednu odličnu borbu. Bio je jako ofanzivac i kretanjem je izluđivao Lewisa koji je čekao jedan udarac kojim bi završio borbu.

Vrlo pametno je Gane odrađivao borbu. Low kickovima je usporavao protivnika, a Lewis se u trećoj rundi nakon jednog direkta činio uzdrman.

U posljednjoj minuti treće runde Lewis je na podu. Nakon što je Gane pogodio nekoliko dobrih direkata, Crna zvijer je na koljenima, a Gane serijom udaraca sa Lewisovih leđa završava borbu i dolazi do privremenog pojasa prvaka.

Oglasi

Očekivano, nakon meča prozvao je šampiona Francisa Ngannoua, njegovog nekadašnjeg timskog kolegu.

"Neću previše govoriti. Idemo to odraditi", rekao je skromni šampion nakon borbe.

Ngannou je odmah odgovorio na izazov i gledat ćemo ubrzo još jedan sudar titana.

"Impresivan nastup Ganea. Sad je legitiman izazivač. Vidimo seuskoro dečko. Kad nešto znaš, onda to znaš", poručio je Ngannou.

Gane, koji nosi nadimak 'Dobro dijete' sada je na omjeru 10-0 u profesionalnoj karijeri i sigurno da nas protiv Ngannoua čeka pravi spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti